Ha en fin motorvecka….

Till veckan är det motorveckan i Lycksele
Vi i centerpartiet kommer att vara ute på stan allt för att prata motor, epa och klassiska fordon. Vi kan alla reta oss på de långsamma epa traktorerna som vi hamnar bakom men vi i Centerpartiet menar att A-traktorer innebär en fantastisk möjlighet för många ungdomar, inte minst för de som lever här i glesbygd, att kunna ta sig runt obehindrat. Vi har jobbat för bland annat regelförenklingar kring konvertering av fordon till EPA- och A-traktorer samt konvertering till hybrid- och eldrift av desamma.
Vi har även lagt förslag som rör en ökad trafiksäkerhet. På så sätt kommer fler kunna hålla på med dessa fordon även i framtiden, samtidigt som vi höjer säkerheten för dem.

Att ha fordon som hobby skapar både jobb, fordonsträffar och uppvisningar som Motorveckan nu i Lycksele. A-traktorhobbyn väcker intresse hos unga för fordonsbranschens yrken vilket är viktigt för förmågan att rekrytera arbetskraft till dessa yrken. Jag vet att företag i gruvbranschen till exempel bjuder in epa ungdomar för att skapa relationer för att få framtida anställda, smart.

Då det handlar om veteran- och klassikerfordon så är de en mycket viktig del av vårt kulturarv och tillgången på drivmedel till dessa är därför central. Vi har själva i min familj ett långt motorintresse och den gamla dragracinglicensen jag själv har ligger i en dammig låda.

Flera av dessa motorer är byggda för bränslen och bränslekvaliteter som inte självklart finns tillgängliga i framtiden. Det är viktigt att möjliggöra att dessa fordon kan köras och visas upp, utan att miljöregler blir alltför tunga.

Att värna historiska fordon är en viktig aspekt i en framtida lagstiftning för att skydda det rörliga kulturarvet. Import- och handelsfrågor ser vi som en typisk fråga där tydliga gemensamma regler bör finnas på EU-nivå. Därutöver måste det göras en konsekvent tillämpning av regelverken. Vi arbetar aktivt för att se över och förenkla regelverk både i Sverige och på den gemensamma europeiska marknaden
Vill du veta mer så gå in på centerpartiet.se

Ha en fin motorvecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.