Arbetsvillkor för de som jobbar inom vården

Mina kompisar i regionen skriver i tidningen Mellanbygden om arbetsvillkoren inom region Västerbotten. Jag håller helt med och vi kommer att jobba hårt för att det ska till en förändring.
de skriver –

För det krävs en ny politisk ledning i Region Västerbotten.
Arbetsmiljöverket har kommit med kritik mot Region Västerbottens arbete med arbetsmiljön på Norrlands Universitetssjukhus och Folktandvården.
Det handlar om hög arbetsbelastning, personal som säger upp sig och chefer som inte har möjligheterna som krävs för att räta upp situationen.
Som oppositionspolitiker har vi ofta samtalat med personer som är uppgivna och frustrerade över att de inte har resurser eller mandat att lösa den situation de ställts inför. Som chef kan det kännas som ett enormt svek mot de anställda, när man i praktiken är bakbunden utan möjlighet att till exempel anställa upp någon ny efter att någon blivit sjukskriven. Hur ska man då kunna hålla en god arbetsmiljö på arbetsplatsen?

Centerpartiet har flera förslag till lösningar på dessa problem. En av de största förändringarna som behövs är att ge fullt mandat till de chefer som kan sin verksamhet bäst och kan se vilka åtgärder som skulle förebygga problem.
Centerpartiet vill att det ska bli lättare för personalen att påverka sin arbetssituation och lättare som chef att göra justeringar i verksamheten som gynnar personalen. Det är bara så vi kan få en hållbar arbetsmiljö, ansvaret måste ligga på rätt plats, och det innebär också att det yttersta arbetsmiljöansvaret ska ligga på den högsta politiska ledningen.

Centerpartiet vill se ett nytt styre av Region Västerbotten som klarar att axla det ansvaret, för personalens bästa.
Ewa-May Karlsson
gruppledare i Region Västerbotten Centerpartiet
Lars Bäckström
vice ordf. Hälso- och sjukvårdsnämnden Centerpartiet

Hur tänker du kring arbetsvillkoren för de som jobbar inom vården?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.