Fullmäktigedag idag

Idag på regionfullmäktige berättade revisorerna om hur läget är i regionen. De har tttat på säkerheten kring IT och information det finns brister i den strategiska styrningen och kontrollen av säkerheten. Det behövs mer styrande dokument och system som stärker de som jobbar att hålla säkerhet i både it och information.

Säkerheten är så viktig inte minst då det blir allt vanligare med cyber attacker där många företag och organisationer drabbas. Riskerna har ökat utifrån kriget i Ukraina.
Revisorerna fortsätter granska där de ska titta på förlossningsvård, kompetensförsörjning, kontokort, budgetprocess och personalkostnader.

Jag debatterade en interpellation jag ställt om hur psykiatrin i Södra Lappland ska se ut då det idag är en person som jobbar i Vilhelmina, Storuman och Dorotea. En ohållbar situation. Jag undrade vilka prioriterar och planer majoriteten har för verksamheten. Jag fick ett långt svar där de lyfter allt som görs inom psykiatrin men nåt svar på hur det kommer att se ut om fem år det fick jag inte. Det som däremot blev tydligt är att alla ser vikten av att psykiatrin finns för alla i hela länet.

Centerpartiet hade ställt en fråga om hur det ser ut i vården? Vi vet ju att BB stängdes i sommar, patienter skyfflas runt på lasaretten då det saknas personal. Det fattas folk i vården och människor säger upp sig och söker sig andra jobb. Det här är en jättefråga där det måste sättas in kraftiga åtgärder. Idag är det ingen som frågar en som säger upp sig varför? Det majoriteten säger är att det är likadant över hela landet men räcker det? Nej det är dags att börja vidta åtgärder.

Öka grundbemanningen, öka lönerna, se över arbetsvillkor och få människor att vilja jobba i regionen och inte som idag fly från regionen. Vi måste se över arbetssituationen på allvar och ge personalen hopp. Var finns drivet för att e personalen hopp? frågar Ewa-May Karlsson, vår gruppledare, när hon med kraft debatterar frågan från talarstolen.

Vad tycker du behöver göras för att få fler att vilja jobba i vården?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.