Sveket mot landsbygden! Dags att du gör nåt!

Det var många partier som i valrörelsen ville vara landsbygdens parti. Det pratades om Hjärtland, bränslepriser och löftena var många. Men var är det vi ser nu? Inte ett ord i Tidöavtalet om landsbygd eller de frågor som är viktiga för oss. men det kanske inte är så konstigt då den här regeringen ledda av SD inte har en enda minister som kommer från norr om Stockholm. SD är Skånecentrerat och utgår från den verkligheten vilket nu märks i energidebatten. Människor och företag på landsbygden behöver politiker som begriper inte bara tomt prat för att få röster och sen inte bry sig om de som bor på landsbygderna. Så här ser det ut:

SD i valet: 10 kr billigare vid pump
KD i valet: 9 kr billigare vid pump
M och L i valet: 5 kr billigare vid pump
SD, M, KD, L vid makten: 1 kr billigare vid pump

Centerpartiet kommer fortsätta vara den starkaste kraften för att människor ska kunna bo och leva i hela landet och inte minst då i norra Sverige. Det krävs förändringar för en bra skola, vård och närvarande offentlig service som utbildning, post, telefoni, polis men också ökade reformer som gör det enklare och billigare att ta sig till jobb och skola, lägre kostnader och minskat krångel för både företag, jobbskapande och byggande.
Den gröna omställning som sker i norr kräver stora åtaganden där staten måste ta sin roll, inte minst då det gäller byggande och kompetensförsörjning.

Under flera mandatperioder har vi förhandlat med olika partionstelationer för att få igenom mer landsbygdspolitik, M, KD och L i Alliansregeringarna och S och MP i Januariavtalet. Vi har jobbat för att göra vardagen i gles- och landsbygd enklare och inte minst för att stärka förutsättningarna för landets bönder. En verkligt viktig del av vårt totalförsvar och vår egenförsörjning.

Jag tror att människor som trott på den här regeringens löften och röstat på dem kommer att känna sig grundlurade. Ingenting i det som presenteras i Tidöavtalet nämner lands eller glesbygd. Ingenstans i regeringsunderlagets överenskommelse finns de stora satsningarna på Sveriges gles- och landsbygder som vi kunde höra om i valrörelsen. Nu när valet är över så var landsbygden tydligen inte viktig längre. Röstboskap, det var det landsbygdsborna fick vara.

Centerpartiet kommer att fortsätta kämpa för landsbygdens villkor. I varje budget kommer vi fortsätta lägga förslag på de reformer och resurser som behövs för att hela landet ska leva.
Vi har varit den avgörande kraften för att politiken ska förstå att Sverige är större än storstan och vi kommer att kämpa på i samma riktning framåt.

En borgerlig, liberal kraft för klimatet, landsbygden, företagsamheten och friheten är nu viktigare än någonsin. Så kom igen, bli medlem i Centerpartiet du också!
Swisha 150 kr tillsammans med personnummer och mejladress till 123 421 85 33 eller använd länken här bli medlem

3 kommentarer

  1. Helena Skagerlind

    Ja men det var väl inte någon överraskning .
    De brun-blå har jagat och lyckats locka många landsbygdsväljare med sina utspel.
    Den sortens partier har väl aldrig någonsin brytt sig om landsbygden. ”Stockholmare är smartare än lantisar ” sa Anna Kindberg Batra och det är precis så de tänker. Ingen minister som bor norr om Uppsala, ingen kompensation för höga elpriser till norrlänningar. De som nu styr Sverige tror nog att landet slutar vid gränsen mellan Uppland och Gästrikland.

  2. Drutten

    Du menar att C åter igen ska börja kämpa för landbyggden. För det har man sannerligen inte gjort undrer Annie Lööf.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det håller jag verkligen inte med i. Det är alltid i fokus för oss men våra motståndare har försökt och delvis lyckats med att få folk att tro på att det finns en Stureplanscentern….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.