BB i Lycksele än en gång…

För att öppna upp Lycksele BB igen krävs 50 miljoner. Regionledningen S, Mp och V sa nej till att skjuta till mer pengar. De uppmanade till att söka riktade statsbidrag, men de pengarna är redan fördelade!!!!

Vid senaste regionfullmäktige uppmärksammades Malin Svensson, centerpartist från Tärnaby som själv drabbats av det stängds BB i Lycksele. Hon sa det så många tänkte. Det är ok för regionledningen att gå minus ekonomiskt med 326 miljoner men att lägga pengar på Lycksele BB gick de inte med på. En lång och tung debatt där många var uppe och visade sin frustration. En viktig debatt.

Ett argument regionledningen hade var att de skulle söka statliga medel. Men nu visar det sig att de statliga medlen är slut och regionen har inte ens sökt några.

Jag är inte längre förtvivlad, jag är förbannad! Det är också så att det fanns närapå 45 miljoner att söka till Lycksele BB som nu inte är sökt. Så nu måste de befintliga verksamheterna spara in istället. Så illa!

Så Här fördelas nu det extra BB-stödet i landet, inte oväntat med den här regeringen, mest till städerna….
Stockholm 3 748 861 kronor
Uppsala 2 059 894
Södermanland 2 043 087
Östergötland 2 621 282
Jönköping 10 195 134
Kronoberg 1 852 321
Kalmar 4 106 506
Gotland 7 415 605

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.