Migrationsverkets rycker bort Musse från oss, en omtyckt Vilhelminabo!

Gå in och skriv under på uppropet om Musse. Till beslutsfattare hos Migrationsverket i ärende 10982108 gällande Vilhelminaprofilen och Årets Företagare Mouslem “Musse” Fahker Aboud.

Det är med hjärtan fyllda av oro och en känsla av djup rättviseförbannelse som vi skriver detta brev. Migrationsverket, vi ber er, ompröva ert beslut att hålla Mouslem ”Musse” Fahker Aboud i förvar. Låt honom komma tillbaka till Vilhelmina, till sitt liv, sitt företag, och framför allt, till de människor som älskar och respekterar honom. Vi uppmanar er att genast frisläppa honom och bevilja honom permanent uppehållstillstånd.

Musse är inte bara ett personnummer i era register eller en punkt på er att-göra-lista. Han är en människa av kött och blod, en vän, en förebild, och en hjälte för många av oss. I 16 års tid har han gett allt av sig själv till vår bygd i Vilhelmina. Han har med öppet hjärta och ihärdiga händer byggt upp ett liv och en verksamhet som vi alla ser upp till. När han fick priset som ”Årets företagare”, var det inte bara en trofé, det var en kärleksfull klapp på axeln från hela samhället.
Att se honom nu, berövad sin frihet och instängd i en ”återvandringsenhet”, är som att se en del av vår själ slitas bort och kastas i vinden. Det är mer än ett beslut på ett papper; det är ett krossande slag mot de värderingar av gemenskap, rättvisa, och mänsklig värdighet som vi trodde att Sverige stod för.

Denna upprörande situation påverkar inte bara Musse som individ, utan den skapar också en spricka i den moraliska och kulturella väven av vår bygd och vårt land. Det sänder en kylig signal till var och en av oss: att ingen är trygg, att ingen är hemma, hur mycket du än har gett, hur mycket du än har kämpat.

Därför ber vi er med hela vårt hjärta och vår samlade vilja: Rätta till detta. Låt Musse komma hem.

Med brinnande hopp och i gemenskapens namn,

Varför är det viktigt?
Musse Malke, en folkkär och godhjärtad profil, tillika vinnare av priset ”Årets företagare” i Vilhelmina har hamnat i kläm mellan regler, paragrafer, lagar och enskilda handläggare hos Migrationsverket!

Sedan några dagar sitter nämligen en av Vilhelminas största profiler i förvar på Migrationsverkets återvandringsenhet för att utvisas efter 16 år i Sverige.

Hela Vilhelminas bygd är upprörda över detta och kräver att Migrationsverket omprövar sitt beslut och ger Musse permanent uppehållstillstånd. Vi vill att han får komma hem igen!

Det här är ett övergrepp på vår folksjäl och på en person som med vänlighet, flit och givmildhet har byggt sig en framtid här, trots att så mycket har varit emot honom. När han nu så bryskt har kastats till marken vill vi hjälpa honom på fötter igen.

Hjälp till och skriv på!

5 kommentarer

 1. Villy Hansen

  Jag tror att alla som Migrationsverket på något sätt kan utvisa eller avvisa kommer att göra det. Jag har själv bistått flera sökande med formuleringar och argument inför migrationsverket. Migrationsdomstolens beslut och Migrationsverkets svar på hemställan visar en kompakt vilja och förmåga att avslå. Dock vill jag naturligtvis inte påstå att det råder direkt rättsosäkerhet men det tycks gå an att göra skilda bedömningar.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Har inte hittat det. Vet du hur en hittar sånt? Läs gärna artikeln i VK om Musse.

 2. Drutten

  Det fortsätter som det varit även med förra regeringen. Hederliga människor utvisas och kriminella får stanna i vanlig ordning. Mördare, våldtäckare , pedofiler m fl får stanna av ömmande skäl då dom kan fara illa om dom skickas tillbaka där dom kom ifrån. Och hederliga männisor skickas tillbaka. Fy fan hur detta land beter sig.

 3. Marica Nilsson

  Tack för att du uppmärksammar vad som sker i vårt land sedan Tidöavtalet kom till. Att utvisa en person som har vistats i landet mer än 16 år är orätt och skamligt. Jag känner inte längre igen mitt Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.