Islamhatets megafoner

Den senaste tiden har röster fått utrymme att höras som försöker piska upp hat mot andra människor utifrån vilken grupp de tillhör, religion de tror på eller vilket land de är födda- . Ett hat som gör mig mörkrädd och där bilder från 2.a världskrigets nazistläger flashar förbi i hjärnan. Hörde i det sammanhanget att Patrik Peter på SÄPO kommenterat Serigedemokraternas ledares Jimmi Åkesson påstående att " ett tiotal muslimska terrororganisationer etablerat sig i sverige" så här: Säpo vet inte riktigt vad han menar, Terror enligt vilken definition då? FN,s, eller USA,s? På vilket sätt etablerade? Att de har kontor här i Sverige?

Sverigedemokraterna kastar ur sig floskler utan sanning utifrån olika strömmningar. Lika lite som Ian och Bert hade fakta bakom sin politik försöker nu SD att slå in blå dunster i huvudet på oss. Låt dig inte luras av ulvar  i fårakläder!!!

 

2 kommentarer

 1. Ingemar Wincent

  Maria, du måste skilja på religionskritik och förtryck av religiösa. Om jag förstått artikeln rätt så är det i första hand muslimer i sig som Åkesson retar sig på – islamhatet i din rubrik bör med andra ord bytas ut mot muslimhat…

  Att kritisera religioner är inte nödvändigtvis negativt, men att som Åkesson ge uttryck för hat mot religiösa utövare – ja, då är man ute på väldigt djupt vatten…

 2. Mattias Larsson

  Bra sagt Maria!
  Tolerans och öppenhet är det enda som kommer att fungera i framtiden!
  Att försöka vinna röster på människors fördomar och rädsla är ett gammalt trick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.