Långsamma tangentbord?!

Jag har fått förklaringen till varför jag så ofta skriver fel, blandar ihop bokstäverna i har, och och andra korta ord. Jag skriver ofta ahr coh etc.

Förklaringen är att det beror på att tangentborden är gjorda för att vi ska skriva så långsamt som möjligt!
 
Detta då skrivmaskinernas tangenter slog ihop om man tryckte för snabbt på vissa tangenter. Då gjorde man det tangentbord med den uppsättning som vi fortfarande har idag, som ett sätt att skriva skrivmaskin utan problem.
 
Idag när vi använder datorer så borde vi alltså fundera tvärtom, hur skulle ett tangentbord se ut som gör att man kan skriva hur fort som helst utan att blanda ihop bokstäver.
 
Vem kommer att göra det nu när Stewen Jobs inte finns? Kanske en Västerbottning? Kanske jag!

3 kommentarer

  1. Bara jag

    Har aldrig ens tänkt på att bokstävernas placering kommer av att skrivmaskinernas tangenter fastnade om man tryckte ner två eller fler samtidigt (vilket jag är gammal nog att faktiskt minnas)…
    Men det borde ju inte vara helt omöjligt att uppfinna en ny ”fingersättning” som gör det (ännu) lättare att skriva.
    -Omöjligt att lära om när så väl sker är det ju i alla fall inte. 🙂

  2. Christine Svensson

    men… hur hänger det ihop? Du säger att de är gjorda för att vi ska skriva så sakta som möjligt?? Maria, är det någon som sagt det till dig eller är det ett nyårsskämt? Om man gör om fingersättningen så kommer ju en massa människor att bli helt förvirrade. I varje fall jag. Utan skryt så har jag ”bokstäverna” / tangenterna i fingertopparna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.