S slår mot landsbygden!

Jag förvånas över att den vårbudget som S förde fram förra veckan där de så tydligt slår mot landsbygden, det är kanske inte så konstigt då man söker sina väljare i städerna men ändå oväntat då man har så många röda kommuner i Norrland.

S vårbudget skär ner på landsbygden, på jorden, maten, skogen och turismen. När skogsindustrin genomgår sin värsta lågkonjunktur någonsin är det kanske inte det bästa iden att dra ner på satsningar kopplat till skogen. När de säger sig vilja värna de små företagen men förslår fördubblade kostnader för att anställa unga, fördubblad skatt på restauranger och nedskärningar på matföretagen på landsbygden så blir det svårt att förstå hur de vill satsa på företagen. Frågan är hur de ser på företagande överlag, egentligen! (I min kommun annonserade S för ett par veckor sen om sin syn på företag som ”profiterande”.)

Det är dock lite kul att S för fram Centerpartiets politik då det gäller ungdoms-arbetslösheten fast med lägre ambitionsnivå.

8 kommentarer

  1. Krokodilen

    Bit dej i svansen tjära centerpartist! Du har nu sagt att somliga bitit sej i svansen i 2 bloggar, nu åker du dit själv! Tant Mauds krogmoms höjde sysselsättningen med ? Ungdomsmomssänkningen höjde sysselsättningen med ? De 3 inlandskommunerna Å D & V borde söka god man eller allra helst förvaltare, invånarna verkar sakna både det ena och det andra: Dröm om en svunnen tid, det blir inte som förr. Många ”gamla” samhällen måste inse och acceptera detta, det går inte att leva på gamla drömmar! Gör om gör rätt i byasamhällena!

  2. Maria Kristoffersson

    Som arbetsgivare så är det oerhört svårt att ta emot människor som inte drar in pengar för att få ihop till en lön. Företagen msåte gå ihop och de anställdas kostnader måste täckas och helst ge en vinst till företaget. Det här verkar många ha svårt att förstå, Företagen msåte löna sig, de kan inte betala löner till någon som inte ger intäckter till företaget.

  3. Krister Klermalm

    Det förekommer att anställda med 100% insats blir avskedade som sedan hamnar under AF försörjning i Fas 3 och blir anlitade på samma arbetsplats att utföra det tidigare arbetsuppgifterna.
    Detta sker bland företag, kommuner och ideella föreningar att utnyttja dugliga arbetstagare för att minska på personal kostnaderna. Lönebidrag kan bruka av företagen ifall personal inte gör 100% av sin arbetsföemåga.
    Jag håller med att det ska ge intäkter till företaget med sin arbetsinsats. Hur går det inom kommunal verksamhet som parkförvaltningen. Inte ska dessa jobv ersättas med Fasena för att spara. Det gör inte kommunen av konsekvens för personen – förlora hem och familj.
    Jag vill inte ställa upp att politiken och särskilt kapitalflödena ska slå ut andra personers förtjänta tillvaro att leva ett dräglig tillvaro.

  4. Krister Klermalm

    Det hörs knappt ifrån Alliansen om missbruk ska krävas på dessa. Nä det ställs större krav på arbetslösa och sjuka samt de med försörjningsstöd. När det inte ger lika mycket tillbaks. En kommun ska t ex påtrycka en mymdighet som AF att göra vad dem ska göra, stödja den presumtiva anställde blir anställd via en utvecklingsanställning. Inte ska det ta 9 månader utan att anställningen är klart ifrån Af insats. Särskilt när frågan ställdes hur länge behövde med allt av fördjupade information att handlägga anställningen – 4 månader med tillägg av något som drar ut på tiden. 4 månader men är inte klart ens på 9. Ska då inte soc stödja försörjningstagaren under tiden för en anställning – enligt vad önskas i lag enskilde ska ordna, men när det inte görs av Af.

  5. Anders

    Krister Klermalm
    För att hamna i Fas 3 så behöver man vara arbetssökande i 750 dagar vilket innebär 150 veckor alltså 3 år.

  6. Krister Klermalm

    Oavsett i vilken Fas position (nu sysselsättningsgraden ändå detsamma) du befinner dig, innebär varje steg än mera försämringar att komma på fötter av en anställning.
    Något är sjukt att det är så: En har sökt sådär 300 jobb under tre årstid och med EU stöd fick jobb på ett cafe. Är ett kaffejobb svår att utföra ifall personen kommer att bli delägaren till cafeet? Svår jobb?
    Det är inte fel på arbetssökandes kompetens & företagens svårigheter att anställa. Utan det är attityden och okunskap som är felet samt myndigheters oduglighet att inte göra rätt för sig med sitt jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.