Umeå en av de snabbast växande städerna i EU

En av dagens nyheter är att Umeå är en av de städer som växer snabbast i hela EU. I Sverige är det Stockholm, Malmö och Umeå som utmärker sig i sammanhanget.

Det här är ytterligare ett glädjande bevis på att Umeå är på rätt väg. Visst – det finns allt möjligt, i stort och smått, som naturligtvis går att göra bättre men kommunen är ändå inne på rätt väg.

Tidigare i veckan skrev Lars Westin på debattplats om att Norrland tappar invånare, och de risker och problem detta medför. Umeå är dock ett lysande undantag.

Det finns också goda förutsättningar för fortsatt tillväxt.

Den översiktsplan som antogs hösten 2011, anger bl.a. de "spelregler" som gäller för markanvändning, hur vi vill att staden ska växa etc. Företagare och investerare efterlyser tydliga besked, och långsiktiga överenskommelser om kommunens fortsatta utveckling. Det har man fått med de fördjupade översiktsplaner som antagits.Glädjande också att det är en bred politisk majoritet över blockgränsen, som delar synen på Umeås fortsatta tillväxt och utveckling. Oavsett valresultat i framtiden vet investerare vad som gäller och det är en styrka för kommande investeringsöverväganden

Ca 7000 umebor väljer emellertid varje år att flytta från vår kommun. Här finns det stor potential för den fortsatta befolkningstillväxten. En av många utmaningar är hur vi får fler av dessa att kunna bo kvar – genom att erbjuda nya jobb, karriärsmöjligheter, attraktiva boendemiljöer och en stad i norr med storstadskvaliteter.

Mer om detta senare. Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.