Bra med grönt ljus för Umeås vägpaket

Idag beslutade regeringen att avslå de överklagningar som hade inkommit start av byggnationerna av vägpakets etapper Norra- och Östra länken. Det är ett mycket välkommet besked. Vägbygget hade annars riskerats att försenats om inte regeringen hade fattat det här beslutet. Alltså ett mycket välkommet besked för Umeå och Umeås fortsatta utveckling.

2 kommentarer

  1. Filip

    Tycker du och övriga i kommunstyret att Kolbäcksvägen är ett bra alternativ för E4:ans sträckning.För 25 år sedan, innan alla bostadshus byggts i området, så hade det ju funkat. Men idag ser ju området helt annat ut. varför inte ha E4:an västerut i ”obebygd” terräng. Eller slgit till tidigare och kunnat dragit den genom de områden som idag heter Tomtebo. Säkert är dett lätt att vara efterklok idag, när vi byggt in oss.
    Allt beror kanske på snabba beslut i ena riktningen och Umeås beslutsångest i andra riktningen???

  2. Erik

    Håller med om att det är bra att paketet påbörjas. dock kan man ju fråga sig hur klokt det är att hänvisa till miljöargument och sedan lägga rondeller så vansinnigt tätt. Det hade ENKELT, men rimlig kostnadsökning, kunna lösas smidigt utan rondeller.

    Denna lösning flyttar bara problemen istället för att lösa dem. Dumt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.