Ansvar för ekonomin

Idag har statsminister Fredrik Reinfeldt i sitt sommartal presenterat moderaternas utgångspunkter inför den budgetproposition som skall läggas fram av regeringen. Som första prioritering har vi moderater satt ordning och reda i de offentliga finanserna och därefter att säkra fortsatta välfärdsreformer.

Ni kan läsa om detta på följande länk:"Ansvar för ekonomin – jobb för unga"

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Ordning och reda i statsfinanserna har också den Socialdemokratiska majoritets regering gjort efter 90-tals krisen. En städning som stått dyrt för folket. Nu måste vi investera för framtiden med att stärka välfärden i ordning och reda som ni inte har tagit på ett ansvartagande sätt. För vi har överskott i dessa kassor som handlar om arbetslöshets- och sjuk-försäkringarna. Samtidigt ställa större krav på finansiella marknaden attt ha hållbara system med faktiska säkerheter till hands.
  Dessutom ska Sverige följa mänskliga rättigheter med lag och direktiv stärka medborgarnas rättsäkerhet som i och med bortskyfflande ansvar ifrån staten utalar om med ”enskilda fallen” och när kommunerna inte tar sitt ansvar ska staten ordna till för den enskildes rättsäkerhet.
  Till sist förespråkar jag skattelättnader för pensionärerna före femte skatteavdraget för de som redan har ett arbete.
  Landet måste ta vara om varje medborgare på ett värdigt sätt i rättsäkerhetens namn enligt FN konventionena. Ansvar har folket inte beslutfattarna som använder argumentet ”kan inte säga någonting om enskilda fallet”!

 2. Mr Sound

  Som vanligt har Alliansen ingen aning om hur dom ska få ner ungdomsarbetslösheten, att sänka resturangmomsen kommer inte ge fler arbetstillfällen eller för den delen lägre pris. Det enda som kommer att hända är att momssänkningen gör att det kanske blir en liten vinst i slutänden, men jag har svårt att se att nån anställer fler. Det kanske blir en andningspaus.

  Och varför ska det finnas fler lärare?
  Tidigare generationer har byggt landet med färre lärare per individ, det som igentligen behövs är annat fokus.

  Idag saknas utbildat folk inom bl.a. Industri, bygg, anläggning.

  Vi behöver förändra vårt skolsystem där staten styr hårdare vilka utbildningsplatser som tillhandahålls.

  Men vem lurar vem igentligen, borgarna jobbar rätt hårt för att avveckla Sverige som industriland, vi ska baka pizza, städa och tapetsera istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>