Lindberg (S) duckar i de politiska sakfrågorna

I gårdagens Folkbladet fanns min repik till Hans Lindberg (S) införd. Lägger även ut den här på bloggen.

 

Välkommen upp på scenen, Hans Lindberg (S)!

I Folkbladet (25/6) får vi läsa Hans Lindbergs (S) tankar kring Umeå och politiken. Men tråkigt nog så gör han allt för att ducka i de politiska sakfrågorna. Lindberg skriver fluffigt om sitt ”nya lag” och deras ”framåtsyftande kommunalpolitiska program”. Men varför vågar han inte svar på kritiken just mot det nya S-lagets kraftiga vänstersväng? Vad vill de egentligen?

Jag välkomnar att Lindberg till slut kliver upp på scenen och uppenbarligen gör ett litet försök debattera med mig. Med tanke på att det är mindre än tre månader kvar till valet kan han inte längre fortsätta hålla samma låga profil som hittills. Det är positivt..

För oss inom Nya Moderaterna i Umeå står tillväxt, fler jobb, fler bostäder och en skola i toppklass i fokus. Detta prägla den politik vi går till val på. Människor trivs i vår kommun, även om alltför många tvingas flytta söderut i brist på jobb och bostäder. Vi moderater vill fördubbla bostadsbyggandet i Umeå, samtidigt som vi måste möjliggöra fler människor i arbete.

Jobben är valets viktigaste fråga. Varje extra umeåbo i arbete och varje extra arbetad timme innebär ökade skatteintäkter och mer resurser att satsa på skolan, vården och andra delar av välfärden. Om vi vill ha fler i arbete måste vi bejaka en bred arbetsmarknad. Det finns inga jobb som inte är tillräckligt fina och därför ska motarbetas. Alla jobb behövs.

Bläddrar vi i det nya handlingsprogrammet för Socialdemokraterna i Umeå som Hans Lindberg (S) refererar till som ett framåtsyftande rättesnöre så märks det att socialdemokraterna blir något annat med Hans Lindberg & Co. Paroller om ”demokratisk socialism” blandas med citat av Karl Marx. Det är som att vara tillbaka i sent 1960-tal eller tidigt 1970-tal. Motarbetande av valfrihet inom skola och omsorg, varvas med förslag på minskad arbetstid med bibehållen lön.

Hans Lindberg och hans ”nya lag” går till val med paroller om socialism och Karl Marx. I den praktiska politiken gör de en vänstersväng, och då börjar det onekligen bli svårt att se skillnaden på S och V i Umeå. Nya Moderaterna är ett stabilt val, med fortsatt arbete för ett växande Umeå. Vi värnar tillsammans med övriga Allianspartier kvalitet i skola, sjukvård och omsorg – oavsett vilken huvudman som driver verksamheten. Och vi inser att tillväxt, fler jobb och fler arbetade timmar är grunden för att utveckla och säkra en bra förskola, skola och äldreomsorg.

Nya tider stundar i Umeåpolitiken. Umeåborna står inför ett mycket viktigt val den 14 september.

 

Anders Ågren, Kommunalråd (M)

Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.