Låt inte de rödgröna återinföra halvtidsfrigivning för brottslingar!

På område efter område är det oklart vad det rödgröna alternativet innebär inför valet i september. Ett sådant område är kriminalpolitiken, vilket normalt brukar vara en skiljelinje mellan de borgerliga och de socialistiska partierna.

Alliansen har sedan år 2006 skärpt straffen för grov misshandel, allvarliga våldsbrott och de tidsbestämda straffen för mord. Vi vill skärpa straffen för allvarliga våldsbrott ytterligare och göra livstids fängelse till normalstraff för mord. Vi vill även skärpa straffen för återfallsförbrytare ytterligare.

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet var emot skärpta straff för våldsbrott. Miljöpartiet har tidigare öppnat för att avskaffa livstidsstraffet och Vänsterpartiet vill både ta bort livstidsstraffet och införa halvtidsfrigivning, d.v.s. att dömda ska friges efter enbart halva strafftiden. De vill till och med gå så långt som att ta bort straffen helt för eget bruk av narkotika. Det är svårt att se hur Socialdemokraterna skulle kunna forma en gemensam politik med Vänsterpartiet och Miljöpartiet i den här frågan och i många andra frågor på rättsområdet.

Kommer straffet för den som begår ett mord att bli lägre med en vänsterregering? Ännu en fråga som måste besvaras innan det är dags för Sverige att gå till val den 14 september!

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Jag har ”ännu en fråga” till:
    Är moderaterna beredd att vidtaga åtgärder så att beskattningsformen mellan bostadsrätts/villaägare och hyresrätter blir likvärdiga? Den i folkmun kallad hyresskatten som innebär att en som bor i hyresrätt betalar 2000 kronor mer/per månad?

  2. Bergis

    Alliansens politik har slitit sönder samhället och klyftan mellan rika och fattiga har ökat. Utanförskapet skapar kriminalitet. Typisk borgerlig retorik att kasta de som faller mellan stolarna i fängelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.