Rädda stugmiljön kring Nydalasjön

För en växande stad av Umeås storlek är det viktigt att vi har områden som uppmuntrar till rekreation och friluftsliv – Nydalaområdet är ett fantastiskt sådant område. För dem som vandrar runt sjön så är det uppenbart att fritidshusen längs sjöns stränder förhöjer upplevelsen av att vandra omkring i en levande naturmiljö. Stugorna berikar upplevelsen när man promenerar i området – de berättar också om en intressant epok i Umeås historia. Vissa stugor har delvis förfallit och en upprustning är nödvändig för många av stugorna.

Till skillnad från de styrande Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill vi i Moderaterna, liksom övriga Allianspartier, i största möjliga mån värna stugmiljön kring sjön. Att bevara stugmiljön ökar också enligt vår mening tryggheten i området. Socialdemokraternas argument att de små stugorna hotar vattenkvaliteten i Nydalasjön håller inte, vilket tidigare har konstaterats. Nu är bara frågan hur många ytterligare stugor som kommer att hinna jämnas med marken, innan Alliansen efter valet i september kan avbryta denna förstörelse av en värdefull kulturmiljö runt vackra Nydalasjön. För med ett nytt politiskt styre i Umeå så räddas stugmiljön!

En kommentar

  1. lf

    Vad vill du med din blogg.Vill du föra en dialog med medborgarna.Jag tror att du tillhör de politiska storbloggarna i Umeå som inte anser att det är viktigt vad medborgarna tycker.
    Rösta med oss och håll käften.
    Ett undantag vill jag göra för Elisabet i Lycksele, hon försöker att föra en debatt med medborgarna.
    Jag ger henne en stor kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.