I Umeåguiden: fördubbla bostadsbyggandet!

bild

MIna svar på enkätfrågor i senaste numret av Umeåguiden.

 

1. Vilka åtgärder vill ni vidta för att minska bostadsbristen i Umeå?

Vi ska fördubbla bostadsbyggandet! De privata aktörerna och det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden måste hjälpas åt. Kortare tid för markreservation. Flexiblare och mer generella detaljplaner med optimal volym och användning. Fortsätt att förtäta staden och bygga högt. Snabbare och enklare byggprocess, från plan till färdigt bygglov. Vi anser att det kommunala bostadsbolaget har en central roll att spela, när det gäller nyproduktion av hyresrätter. Vi anser även att det är hög tid att ge klartecken för byggande på Ön. Sävar, Holmsund/Obbola och Hörnefors ska också fortsätta växa och utvecklas.

2. Antalet parkeringar i centrala Umeå har minskat kraftigt under de senaste årens om- och nybyggnationer. Vad anser ni om detta? Vill ni åtgärda detta eller hänvisa till andra transportmedel?

Vi är medvetna om problemet. Vi uppmuntrar ökat resande med kollektivtrafik, liksom att cykla och promenera, men centrum måste självklart kunna nås med bil för dem som ska handla. På kort sikt så ska vi bygga p-platser i anslutning till området vid järnvägsstationen. Sedan ska ett antal nya P-hus byggas för att åtgärda bristen på p-platser i de centrala stadsdelarna.

3. Umeå är i en förändringens tid, men vad anser ni är viktigt för att fortsätta Umeås utveckling?

Fortsatt fokus på fler jobb och tillväxt! Vi måste stå upp för ett växande Umeå. Ju fler umebor, desto attraktivare blir det att flytta hit. Vi vill se Umeå utvecklas till ”Storstaden” i norr; en modern urban miljö där människor kan förverkliga sina livsprojekt i en kreativ och fördomsfri miljö. Vi behöver mer av nästan allt när staden växer. Jobb, bostäder, kommunikationer, skolor, sjukvård men också butiker och andra serviceinrättningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.