Nationell arbetsgrupp för att utveckla M-politiken

Pressmeddelande 2016-02-08

 

Ågren i ny nationell M-arbetsgrupp

Den moderata partiledningen har utsett sju ledande kommunala företrädare i landet att ingå i en arbetsgrupp, som ska komma med förslag på hur partiets kommunpolitik ska utvecklas mot bakgrund av den pågående flyktingsituationen. Umeås kommunalråd Anders Ågren är en av de sju.

Vi står inför stora utmaningar i landets kommuner. För att hantera dagens ansträngda flyktingsituation krävs handlingskraft och utveckling av nya konkreta politiska förslag. Jag välkomnar att partiledningen utsett denna grupp och det känns positivt att få vara en del av detta arbete, säger Anders Ågren i en kommentar.

Den kommunala utvecklingsgruppen ska ta fram reformförslag på följande områden: Byggande och bostäder, integration, skola och utbildning, jobb och arbetsmarknad.

På samtliga av dessa områden finns i dag lagar och regleringar som försvårar kommunernas möjligheter att på ett effektivt och verkningsfullt sätt kunna hantera flyktingsituationen såväl som andra utmaningar kopplade till områdena. Moderaternas uppfattning är att regler inte ska hindra, utan i stället underlätta kommunernas arbete. Arbetsgruppens fokus ska därför vara att lämna förslag på hur regelverket kan förbättras för att skapa förutsättningar för ett starkare Sverige.

Arbetsgruppen ska ha ett brett perspektiv, se till hela landet och ta hänsyn till kommunernas skiftande förutsättningar vad gäller till exempel arbetsmarknad och befolkning. Arbetsgruppen leds av Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.