Viktigt att värna och vårda skattebetalarnas pengar

VK publicerade idag en granskning av IT-avdelningen på Umeå kommun, gällande avdelningens resor. Av allt att döma kommer det fler delar i denna granskning.

Bra så. En kommun måste vara öppen och tåla granskning av all dess verksamhet.

Vid morgonens första möte idag, kommunalrådsberedningen, så tog vi upp frågan och gav i uppdrag att ta fram underlag och all fakta på bordet. Vi har – på alla nivåer i kommunen – ett ansvar att se till att skattepengarna används på ett korrekt och ansvarsfullt sätt. Några nöjesresor – vilket använts i rubriksättning och annat – är självklart inte acceptabla, vilket jag förklarat för många som har hört av sig idag. Men som sagt – nu har vi gett i uppdrag att titta på vad som skett/inte skett.

Vi utgår från att alla följer de riktlinjer och regler som vi politiskt har tagit beslut om, oavsett det gäller resor eller annat. Det finns ju en anledning till att vi har regler och riktlinjer.

2 kommentarer

  1. Caanita

    Är det inte förfärligt märkligt att sånt här får hända och fortgå utan att någon reagerar, har chefer och revisorer inget ansvar? När media rapporterat om hur det går till tillsätts ” en utredning” (som säkerligen kommer fram till att regelverket varit otydligt)!!!!!
    Sunt och vanligt förnuft behövs inte, svaret blir att verksamheten är intäktsfinansierad.
    Vet inte IT-kontoret att intäkterna kommer från andra kommunala verksamheter = skattepengar.
    Vett och skam saknas, huvudsaken är att det är Gott och Gratis.

  2. Micke

    Ni moderater möjliggör att +40 miljarder av skattebetalarnas pengar årligen betalas ut till villa- och bostadsrättsägare i ränte- och ROT-bidrag.

    Kom inte och snacka om värna om skattebetalarnas pengar när ni silar mygg och sväljer kameler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.