Företagare ska uppskattas mer och beskattas mindre!

Igår arrangerades en debatt på Väven om företagarnas villkor i Umeå. Arrangör var Företagarna. Jag representerade Moderaterna.

Att se till att fler jobb skapas är avgörande för att Sverige ska fungera för alla och kunna fortsätta växa. Då måste det löna sig bättre att skapa jobb och driva företag, att vidareutbilda sig och att ta större ansvar på jobbet. Företagare ska uppskattas mer och beskattas mindre. Svenskt småföretagande är Sveriges jobbmotor. Fyra av fem jobb skapas i småföretag.

Vad var då mitt budskap konkret? Jo:

Vi ska sänka skatter: Jobbskatteavdrag, höjd brytpunkt för statlig skatt, sänkt kommunalskatt.

Vi måste minska regelbördan, så att det blir enklare att starta och driva företag

Vi måste omgående förbättra servicen och bemötandet från kommunen till våra lokala företagare.

Vi måste förkorta handläggningstiderna.

Vi måste försvara valfriheten i välfärden. Vi säger nej till förslaget om vinstbegränsning. Det kommer tvinga 8 av 10 välfärdsföretag att lägga ned, och bli ett förkrossande slag mot umeåbornas och andras valfrihet, oavsett vi pratar skola eller hemtjänst.

Tänk på det när du avlägger din röst söndagen den 9 september!

2 kommentarer

  1. Olle

    Företagare som bryter mot lagen skall beläggas med förbud att leda företag + fängelse

    ORDNING OCH REDA!!

    • Lars Flemström

      Olle. Jag håller inte alls med. Så här tycker jag:

      Om en företagare bryter mot lagen p.g.a. oaktsamhet och någon har kommit till skada (och då räknas naturligtvis även ideell skada, att någons rätt har blivit kränkt) ska han utge skadestånd. Var det med uppsåt, ska han dessutom straffas med böter till staten. Fängelse om det var ett allvarligt brott.

      En företagare som är en dålig personalchef, men en bra företagare i övrigt, ska naturligtvis inte förbjudas att leda företag. Det skulle alla förlora på. Han ska i stället ha möjlighet – på rimliga ekonomiska villkor – att hyra in personal genom ett bemanningsföretag, som sköter det personaladministrativa och ser till att lagar och regler följs.

      Det finns många excentriska företagare, med knäppa idéer om både personalpolitik och politik i allmänhet. Man kan säga ensidiga begåvningar, med något specialområde, som de kan vara oerhört duktiga inom. Det behövs fler sådana, som inte går på redan upptrampade vägar, inom svenskt arbetsliv. Fackföreningsrörelsen måste lära sig hantera dessa arbetsgivare, och de flesta fackliga företrädare med någon erfarenhet bakom sig kan det.

      Jag har själv råkat ut för en sådan företagsägare / arbetsgivare. De yngre arbetarna var närmast nervvrak, men jag var äldre och med facklig erfarenhet bakom mig, så jag lyckades sätta arbetsgivaren på plats. Därefter iscensatte han aldrig sina påhitt gentemot de anställda, utan att fråga mig först om det var tillåtet.

      Jag märkte gradvis arbetsgivarens tacksamhet mot mig, när han märkte att arbetet flöt bättre och att alla var nöjda. För det ligger ju trots allt i arbetsgivarnas eget intresse, att de möter fackligt motstånd, när så behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.