Förnyelse, var god dröj

Mona Sahlin hade chansen i går i Almedalen men tog den inte.

Den stora nyheten var att socialdemokraterna nu ska lyssna på ungdomarna. Därför tillsätter man en ungdomspanel på 30 utvalda ungdomar, varav några SSU:are. Wow, det var ju revolutionerande. Man kan inom parentes fråga sig varför inte Mona & Co lyssnat på ungdomarna tidigare. (S) har ju suttit vid makten de sista 12 åren….

Inga besked om arbetslösheten, sjukskrivningarna, förtidspensioneringarna, hur vi ska få fler nya jobb – är något av detta egentligen ett problem för Mona och hennes socialdemokrater? Är det ens viktigt? (OK, en liten reträtt gjorde hon när hon slog fast att arbetslösheten var den viktigaste frågan för (s). Så hon har ändrat uppfattning sedan sitt uttalande i tidningen Kupé. Alltid något.)

Men för dom som hade hoppats på någon form av förnyelse av den socialdemokratiska politiken eller någon form av angivelse av fortsatt färdriktning för (s) så var talet en besvikelse.

Att Sahlin inte gillar Reinfeldt och den nya regeringen visste vi ju faktiskt innan.

Förnyelse, var god dröj….

4 kommentarer

  1. Arbetslös

    Ja, det var ju kul när hon rabblade upp saker om hur ungdomar missgynnas av regeringen. Mellan 2002 och 2006 fördubblades ungdomsarbetslösheten i Umeå. Detta under socialdemokratisk högkonjunktur. Jobb är ju nyckeln till att bryta utanförskapet så snacka om att kasta sten i glashus.

  2. Urban Bengtson, idékonsult

    Ungdomspanel för förnyelse är ingen dum idé, inte minst genom det mediala genomslaget både i traditionella medier och i de nya som växer, även bloggar.
    En ungdomspanel i Umeå hade nog sagt nej till äventyrsbad mitt i stan utan att kunna utvecklas och ja till bad på Nydala med dess utvecklingsmöjligheter.
    Dock, ungdomspanelen bör kompletteras med en äldrepanel, kallad seniorpanel, vilket Umeå skulle kunna satsa på för förnyelsen här. Seniorpanelen föredrar nog ett Kulturhus på Nannakvarteret för bad, vilket då får denna yngre/äldre-panel att enas kring badsatsning på Nydala.
    Benämningen på panelen kanske bli en junior/seniorpanel.

  3. Peter

    Anders har problem med att Mona inte kommer med klara besked, är han måhända lite orolig och rädd för henne?

    Kan inte tänka mig annat för så mycket som han bloggar och skriver om henne. Har han inte en egen politik att föra än sitt korståg mot Mona?

    Inte förnyade sig moderaterna i en handvändning när Fredrik kom?

  4. Arbetslös

    Ja, undrar varför han är emot Mona Sahlin? Konstigt va? Mona Sahlin älskar ju moderater. (Ironi) Hon är ju för tusan största oppositionsledaren så det är ju henne Ågren och andra alliansföreträdare ska kritisera. Att kritisera henne kan heller inte vara svårt eftersom hon direkt vid tillträdet sa att sossarna måste förändra sin politik på en rad områden. Hittills har dock allt handlat om att återställa allt som det var. Dvs det som skapade massarbetslöshet, stort utanförskap, förtidspensioneringar etc.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.