Obetalada räkningar och klotter

Kommunerna slarvar med betalningarna, var nyheten i TV igår. Umeå 7:e värsta. Det är inte acceptabelt att kommunerna slarvar eller missar att betala sina räkningar. En kommun måste vara ett föredöme och betala alla sina räkningar i tid, stora som små. Vid en närmare koll så var det inte fullt så illa (14 obetalda idagsläget och inte 46 som angavs) – men hur som helst måste kommunen snarast kolla upp de 14 och se till att de åtgärdas. Räkningar ska betalas, så enkelt är det.

I en av våra lokaltidningar tas så klottret i kommunen upp igen. Saneringskostnaderna för klotter i Umeå har fördubblats under den senaste 10-årsperioden. Det är så himla onödigt. Pengarna skulle göra bättre nytta inom vården eller skolan.

Ligisterna fattar uppenbarligen inte konsekvenserna av vad de håller på med. Och de verkar inte vara rädda om livhanken heller. ’Det senaste’ på klotterfronten är att de klipper sig igenom skyddsstängsel och tar sig in och klottrar på Umeå Energis ställverk, där de riskerar att få 145 000 volt genom kroppen. Mer eller mindre en säker död om de får en stöt. Hoppas att de växer upp och slutar klottra innan en allvarlig olycka inträffar.

5 kommentarer

  1. Pirjo

    Svaret på detta gör det givet att klotter kallas grafitti av vänsterfolk. De skyddar ju sina egna.

  2. hellur

    svar till robban:
    Ja graffiti är konst och är vakert i flesta sammanhang håller jag med om, Men allt har tid o plats. Därimot så finns det inget värre än att härma sthlms bombningar. Ni lever i umeå for crying out loud inte så att ni måste bomba för att ha kvar er graffiti på väggarna. Bombningar fula svarta tags är gräsligt… Istället vissa att graffiti är konst utväkla iden, sluta förstöra och ni kanske till o med i slutet får politikerna med er på er sida!
    Då graffiti kan bli en del av daglig vägg konst runt om i staden! Men så länge ni fröstör för er själva kommer det aldrig hända!

  3. Erik

    Når ska kommunen ta bort klottret på cykelviadukten över lasarettsrondellen? Det har funnits där hela sommaren och ser rent bedrövligt ut. Snorungarna måste förstå att en sprayburk inte har inbyggd rättstavningsfunktion. Det stavas ”autonomt”, inte ”aoutonomt”

  4. Greger

    vari ligger problemet?
    Uppfostran ? skolan? skolans uppfostran? vi vet alla att ungdomar som glider in i sådana här mönster lider av förmodlig dålig uppfostran och styrning. Jag hade en jävla respekt hemifrån när jag var liten och har väl förstås ställt till med lite elände men då har jag minsann lärt mig också. Nu är det så mesigt överallt, föräldrar som inte ens ställer sina barn mot väggen utan som snarare hejar på dem. Vart tog hedern vägen?
    Grafitti är väldigt snyggt, jag brukar stanna och titta i tunneln vid kyrkbron och förundras över hur bra gjort det är. Det är bara synd att någon avundsjuk idiot har varit dit och ritat nån ful tag. Jag har faktiskt inte sett en enda snygg Tag ännu. Mer aga åt folket!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.