S-omsvängning, befolkningsmål och nedskräpning

Socialdemokraterna har nu fullständigt underkänt sin gamla skolpolitik. Igår gick man ut med krav på tidig utvärdering, fler nationella prov och betyg från årskurs sex! Det är en välkommen omsvängning, om än sent. Därmed lämnar man en stor del av flumskole-bagaget bakom sig. Tydliga krav, tydlig utvärdering och fokus på kunskap – det är melodin för svensk skola. Och nu har även sossarna insett det (men jag undrar hur omsvängningen tas emot av våra lokala s-företrädare, som annars brukar sjunga flumskolans lov).

Igår röstade vi som väntat för att ändra Umeås befolkningsmåt till 200 000 invånare. Bra att övriga partiers återremissförslag, där man ville ha 1,5 miljoner kr (!) till fler utredningar i ärendet, avslogs. Ibland måste man våga fatta beslut också, framförallt när det har att göra med vilka visioner och ambitioner vi har som politiska partier. 10 månaders debatt och diskussion borde vara tillräckligt. Nu har vi höjt våra ambitioner och siktar på högre tillväxt för Umeå. Det är positivt!

Nedskräpning blev en het potatis igår också. Skrämmande att höra hur vänsterpartiets företrädare tycker att det är kommunens fel att människor skräpar ned så kopiöst i Umeå. Om det inte finns en papperskorg på 3 meters avstånd är det alltså helt OK att kasta sitt skräp på marken. Skrämmande! Att skräpa ned är ett brott och det är hög tid att polisen börjar bötfälla för att markera det oacceptabla i beteendet. Synd, men inte särskilt förvånande dock, att vänsterpartisterna inte delar vår uppfattning. Självfallet ska kommunen göra sin del genom att satsa resurser på papperskorgar och att de töms ofta, men det är bara att konstatera att det hjälper inte hur mycket resurser vi än sätter in – det blir bara skitigare och skräpigare.

En kommentar

 1. Haakon

  Ok, vi medborgare i Umeå är nedgraderade till nått katten släpat in.
  Om det nu är så att ni i stadshuset vill att Umeå skall växa till 200000 så får ni nog lära er hur man städar en så pass stor tätort.
  Ni gillar ju att resa så ta chansen och åk ut i Europa och kolla in hur man bär sig åt för att hålla en stad hyggligt ren och hel.
  Ni, vi är samhället eller tillhör ni stadshuset ett annat samhälle, isåfall vilket.
  Jag tror inte att någon politiker eller tjänsteman i stadshuset är särskilt utvalda för att vara bra på att kasta skräp där det borde vara, i rymliga och tömda skräptunnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.