Umeå måste växa samt kommunal restaurang?!?

Delar fullständigt Pär Lärkeryds uppfattning (vd för Indexator i Vindeln) att Umeå måste fortsätta växa och uppnå en större kritisk massa. Endast så kan vi fortsätta vara draglok i Norrland i konkurrens med storstäderna söderut. Samma insikt möter man hos i stort sett alla företagare och representanter från näringslivet man talar med.

Vid gårdagens fullmäktige uppmärksammade Britt-Marie Lövgren att kommunen tydligen ska börja sälja dagens lunch till seniorer vid en av våra skolor och det framkom under debatten att sossarna dessutom vill att detta ska ske på så många skolor som möjligt. Är det verkligen en kommunal uppgift att bedriva restaurangverksamhet? Svaret är givetvis nej. Det pågår just nu en genomlysning av huruvida kommunen bedriver osund konkurrens gentemot det privata näringslivet och detta torde vara ett uppenbart fall av just det.

2 kommentarer

  1. Lena S

    Vi är 15.000 pensionärer i kommunen. Varje pensionär betalar en straffskatt på minst 700kr/mån. Många pensionärer siter ensamma i hemmet vid måltiderna.
    Du lever i en fantasivärld om du tror att en pension kan rymma sådan lyx som restraurangbesök innebär.
    Vore det inte klädsamt av kommunen att erbjuda lunch till pensionärerna? Vinsten för kommunen blir bl a friskare pemsionärer. Det är väl inte att förakta? Krogarna klarar sig nog ändå.

  2. Robert

    Kom med ett bra bud så ökar umeå med 5600 innevånare direkt.
    En ny simhall vore bra början.
    Nu har sossarna i Vindeln med Dan i spetsen brännt 3 miljoner och inget syns på den gamla fallfädiga basämgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.