Nya och värdefulla kanaler

Till att börja med får vi väl ta och hälsa Lennart Holmlund (s) välkommen tillbaka, då han enligt uppgift borde vara tillbaka från Thailand nu. I så fall lär vi träffa på varandra vid eftermiddagens styrelsesammanträde med Umeå Kommunföretag. Styrelsen ska då bl.a. ta ställning till det krav på oberoende granskning av Sekab-affärerna, som jag och övriga Alliansföreträdare har begärt. Jag hoppas att socialdemokraterna går på vår linje i den frågan.

Iövrigt tänkte jag bara skriva någon rad om det positiva med nya kanaler, utöver traditionalla media, till allmänheten.

Alltifrån bloggar till facebook och twitter. Tidigare var man som politiker fullständigt utlämnad åt vad som skrevs i tidningar och sades i tv- och radioinslag, även om dessa inslag kunde vara fyllda med faktafel och vinklingar. Men sedan bloggen kom så har styrkeförhållandet jämnats ut. Det går inte längre att trycka uppenbara felaktigheter i pressen, och skulle det ändå ske så kan jag som politiker snabbt replikera och ge en annan bild av vad som inträffat. Jag kan också snabbt gå ut med förtydliganden om något har misstolkats, medvtetet eller omedvetet. Det finns inte längre någon/några som filtrerar det man säger utan i bloggen kan jag som politiker ge min bild av läget. Nu senast med Aftonbladets artikel om SKL:s studieresa.

En annan bra kanal som numera finns är ju Facebook, eller Twitter för den delen. Jag var själv tveksam till poängen med Facebook, men när man väl finns där så är det ju ett utmärkt forum. De som följer mig på faxcebook, twitter eller bloggy.se kan se vad jag gör på dagarna, från morgon till kväll, och det kan ge en kompletterande bild till hur en vardag ser ut för oss som sysslar med politik på heltid. Har fått flera frågor om hur man hinner med alla möten och om politiker aldrig får ha lediga kvällar eller helger. Det i sig är ju en annan diskussion, men för de personer som slentrianmässigt kastar ut sig att politker inte gör något – tja, för dem blir det lite svårare att hävda detta då verkligheten ser helt annorlunda ut. Och det kan man numera följa ganska noggrant.

På Facebook, twitter och bloggy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.