SKL, klotter, MC-gäng

Är under dagen på styrelsemöte med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i Stockholm. Det är en rad remisser som ska besvaras men i övrigt kretsar mycket av diskussionerna i korridorerna om det ekonomiska läget. Trots att många (S)-företrädare är ute och kritiserar regeringen för att ge för lite pengar till sektorn, så kan vi konstatera att många av SKL:s krav har bemötts positivt av regeringen. Sju miljarder till kommun- och landstingssektorn för år 2010 var mycket goda nyheter.

Såg att Holmlund i gårdagens blogg kritiserade Vägverket för att de inte tillräckligt aktivt bekämpar klottret i Umeå. Slutsatsen som han gjorde var att Vägverket accepterar klotter. Lustigt att Holmlund tar upp den frågan, med tanke på att Umeå kommun skiter i att klottersanera SEX MÅNADER om året. Halva året kapitulerar kommunen för klottrarna och vandalerna! Det är ett politiskt beslut som socialdemokraterna tagit. Vi moderater har i en motion föreslagit att klottret ska bekämpas med noll-tolerans året om, men det är inte (S) intresserat av. Så sanningen är att det är (S) som accepterar allt klotter.

En olustig nyhet är att Hells Angels är på gång att etablera sig i Umeå, via en lokal MC-klubb som upptagits i supporterklubben Red Devils. Polisen har bra koll på dem, och är väl rustade att bekämpa denna typ av organiserad brottslighet. Här krävs också ett genomtänkt samarbete mellan olika myndigheter, kommun och andra aktörer för att på alla möjliga sätt försvåra för de kriminella MC-gängen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.