Besök i norr & lite blandat

Är på plats i Luleå, sitter faktiskt och skriver bloggen från caféet i Kulturens Hus, och tänkte inom kort besöka länsförbundsstämman för Moderaterna i Norrbotten. Jag är egentligen här privat i helgen, men passar på att förena nytta med nöje.

Det är den 97:e stämman i raden för vårt norra granndistrikt och de avhåller sina förhandlingar på Nordkalotten. Det ska bli trevligt att träffa moderatkollegorna – annars ses vi ju oftast nån gång per år i samband med Kommunala Rikskonferensen eller partistämman.

Läser på DN att 4 av 10 bilister efter E4:an inte blinkar när de kör om eller svänger av. Ja, jag kan bara konstatera att det stämmer med de reflektioner jag gjort på den sista tiden. Hur f-n kör människor egentligen? Bara igår när jag körde sträckan Umeå-Boden så bevittnade jag ett rejält antal vansinnesomkörningar och någon användning av blinkers var det aldrig frågan om heller. För att inte tala om körning i rondeller och korsningar inne i städerna. Andelen dödsföraktande bilister verkar ha ökat på sistone?.

Avslutningsvis en annan reflektion. Det är ganska intressant att se vilka hårda synpunkter som kommer fram i diverse kommentarer till bloggar, med bestämda synpunkter på vad som bloggaren borde skriva om respektive inte borde skriva om. Men om det är så himla ointressant att läsa en särskild blogg så är det väl bara att avstå? Det är väl ingen som tvingar människor att läsa. Ser för övrigt att de som följer mig på twitter numera har gått om antalet personer som läser bloggen på vk.se. Men bäst av allt är ändå Facebook, där antalet "vänner" är tio gånger fler än läsarna av bloggen. Intressant hur nya medier kan förändra bilden av vad som ger genomslag och inte.

Ha en fortsatt trevlig helg!

2 kommentarer

 1. "aldrig i livet M"

  Du skribver att det är med förvåning du läser vilka ” hårda ord” som skivs ikommentarerna på din blogg.
  Bäste Herr Ågren, anser du dig stå över allt och alla, och det du skriver och tycker är oantastligt?
  Har faktiskt börjat ana det, detta skymtar även fram i Herr Riedl,s inlägg. Tyck som oss, annars är du/ni inget att bry sig om, då är det bara ”tomma tunnor som skrammar”, eller ”har fel som vanligt.
  Jag blir faktiskt lite skrämd över den attityd av översitteri
  som skymtar fram.

 2. Urban Bengtson, idékonsult

  Det finns en växande fara i politikers tilltro till bloggar och nu twitter (och vad kommer sedan, korta utrop/befallningar att så här är det, punkt-slut?)

  Nätkommunikationen, e-post, blogg och twitter är för många politiker momolog sällan dialog. T ex svaras nästan aldrig på någon nätkommentar.

  Denna utveckling förändrar den öppna demokratin internet ger möjlighet till, till ett öppet envälde, ja, t o m finns ett starkare ord för detta.

  Kan du tänka dig ett undantag, Anders Ågren, och kommentera denna kommentar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.