Västra Länken, S-budget och s-käbbel

Idag på förmiddagen kommer vi i kommunledningen att träffa Vägverket för att informeras om deras beslut beträffande var den s.k. Västra Länken ska dras. Som det skrivs i tidningarna så torde beslutet överklagas av närboende, oavsett val av alternativ. Det brukar vara så i Umeå.

Samtidigt är detta den viktigaste investeringen i Umeå för att komma tillrätta dels med luftproblematiken i centrala stan, dels för att långsiktigt trygga tillväxtmöjligheterna för kommunen. Bland umeborna har det också varit den högst prioriterade investeringen, så byggandet av ringleden har ett starkt stöd hos umeborna.

Idag har socialdemokraterna presenterat sin alternativa budget. Vad jag förstår efter att ha läst DN-debatt så är det precis som väntat MER till ALLT. Dubbelt så mycket pengar till kommuner och landsting, men inte mycket om hur det ska finansieras. Jag ska läsa in mig mer sedan och komma med ytterligare kommentarer.

Noterar i dagens VK att socialnämndens ordförande Eva Andersson (S) ger en rejäl känga till kommunalrådet och partikollegan Marielouice Rönnmark (dock utan att nämna den sistnämnda vid namn): "Istället för att fundera på vinter-OS och annat elände borde man investera i mjuka frågor." Och vi vet ju alla vilken politiker som gått ut och försvarat idéerna om Vinter-OS. Intressant när politiker från samma parti bråkar öppet. Det händer oftare och oftare i (S) i Umeå har jag noterat. För övrigt tycker jag att Eva Andersson har en bra tanke när hon tycker att man borde gjort något åt parallella administrationer med tre kommundelsförvaltningar, socialförvaltning etc – där finns det pengar att spara vilket vi från Alliansen hävdat ett antal år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.