Öppna upp för mer handelsytor på Ersboda/Green-zone

I dagens VK vill Svensk Handel att Umeå kommun ska öppna för mer handelsytor i anslutning till Green-zone området på Ersboda. Det är ett förslag som vi moderater har drivit i flera år nu.

Ett problem i Umeå har varit att vi inte kan erbjuda flera lokaliseringsalternativ till de företag som vill etablera sig här. Om ett företag vill etablera sig på Ersboda eller Strömpilen så har de ofta hänvisats av utrymmesskäl till Klockarbäcken. Kommunen har nämligen i sin planering inte förberett fler platser än Klockarbäcken för de riktigt utrymmeskrävande nyetableringarna.

Det är därför dags att ta ett omtag i Umeås handelspolitik. Om vi är överens om att fler etableringar till Umeå är av godo, så måste vi också göra allt för att företagen skall komma hit. Idag väljer företag tyvärr att etablera sig på andra orter än Umeå, eftersom vi inte kan erbjuda dem tillräckligt bra lägen.

Självklart måste vi med öppna armar välkomna fler handelsetableringar i Umeå! Låt oss uppmuntra nyetableringar såväl på Ersboda/Green Zone, Strömpilen som ute på Klockarbäcken. Låt företagen utifrån olika lokaliseringsalternativ i kommunen avgöra vilken plats som är bäst lämpad för deras verksamhet.

Då kommer vi att få se en bättre utveckling av handeln i Umeå. Nya företag och nya jobb kommer som ett brev på posten när den pågående ekonomiska krisen har blåst över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.