Invigning, inkryssning och glada studenter

Igår var jag med på Sävargården när Balticgruppen invigde ett rum särskilt tillägnat tidigare kommunalrådet Torsten W Persson (S), för att hedra dennes insatser för Umeå under flera decennier. Torsten har verkligen gjort bestående avtryck i stadens historia och det är fascinerande att höra honom berätta anekdoter från förr. Och lika imponerande är alla synpunkter som han fortfarande torgför i stort och smått om dagens politiska liv, även om man förstås i sak kan diskutera ståndpunkterna.

Röstsammanräkningen från EU-valet fortsätter och nu är det fokus på kryssen. Att döma av trenden i personvalskryssningen så kommer moderata Norrlandskandidaten Anna Ibrisagic att klara en plats i parlamentet, även om det till en början såg lite osäkert ut. Grattis Anna! Dock blir det förändringar jämfört med partiernas fastställda valsedlar och de tydligaste förändringarna är ju inkryssningen av Anna Maria Corazza Bildt (M) och Alf Svensson (KD).

Avslutningsvis var jag en sväng å stan vid lunchtid och hade nöjet att se alla dessa glada och lyckliga studenter som åkte runt på vagnar och lastbilsflak. Även om man ibland oroades över att vissa av de nyblivna studenterna skulle falla ned från vagnarna så var det likväl en glädjefull syn. Hoppas bara att morgondagen inte blir så jobbig för dem ?.

2 kommentarer

  1. Manne 60

    Torsten W är en hederskarl det är väl alla överens om. Men det var förhållandevis enkelt att vara politiker på hans tid.
    Dagens politiker vill helst driva samhällt som det var på Torstens tid samtidigt som vi har en världskris som ingen nu levande person varit med om tidigare.
    Krisen är ett men framtidens samhälle det är det som ni politiker skall ana i era framtidsstudier och visioner.
    Tror inte du att vi står inför samma stora förändring nu som man gjorde för 100 år sedan. Man visste då lika lite om vart det skulle bära hän som vi nu vet. Det enda som man kan vara säker på är att vi nu möter en ny tid med nya värderingar och ny politisk framtoning.
    Det är slut på industrialisman, leve industrialismen.
    Nu kommer det nya som vi inte ens vet namnet på. Lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.