Timbrorapport och träff med Företagarna

I dagens VK skrivs om den Timbrorapport som presenterades igår. Ser att jag själv är felciterad då jag igår berättade om det budgetalternativ som vi i Allians för Umeå lade fram inför junisammanträdet – i tidningen står det om "moderaternas" förslag men så sade jag naturligtvis inte.

Jag konstaterade att allt är en fråga om prioriteringar och från Alliansen ville vi spara mer på administration, EU-projekt m.m. för att värna välfärdens kärna i de kommunala verksamheterna. Men däremot köper jag inte Idergards resonemang om att vi ska sluta med fritids- och kulturverksamhet. Stöd till exempelvis indrottande ungdomar, föreningsliv och liknande är en av de viktigaste förebyggande insatserna vi kan göra.

Igårkväll var jag förövrigt inbjuden till en träff med Företagarna här i Umeå. De höll till på Vardagsrummet, Rex. En mycket intressant kväll med diskussioner kring infrastruktur, vägpaket, överklaganden, fast förbindelse över Kvarken, TEN-status på E12:an m.m. De gästades också av kollegor från den finska sidan. Mycket matnyttigt som framfördes av deltagarna under kvällen!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.