Hot mot ett positivt företagsklimat i Umeå

Gårdagens debatt mellan mig och Lennart Holmlund (S) om Rex, Folkets Hus och osund konkurrens visar tyvärr att den socialdemokratiska kommunledningen – i sig – är ett hot mot ett gott företagsklimat i Umeå.

 
Genom hot ska enskilda näringsidkare skrämmas. Genom hot skapas osäkerhet hos personal och gäster.
 
För jag tror egentligen inte att Holmlund menar allvar med hotet att Rex ska kastas ut ur det gamla Rådhuset. Menade man allvar med den argumentationen så är det ganska MÅNGA privata aktörer som ska vräkas ur sina lokaler som man hyr av kommunen.
 
UPAB äger ju fastigheten vid Vasaplan, där privata aktörer som Queen Burger, Tre Kronor m.fl är hyresgäster. Kommunen äger även Norrlandsoperans fastighet, och även där finns det en privat aktör som driver restaurang. På Rådhustorget finns Frasses i en lokal ägd av kommunen. Listan skulle kunna göras längre…..
 
Inte är det någon som tror att Holmlund (S) ska sätta igång och systematiskt vräka alla dessa. Där ser socialdemokraterna i kommunen inga problem. Så var är logiken? Nej, han har bara använt Rex som ett slagträ i debatten kring Folkets Hus och Teatercaféet, vilket i sig är mycket osmakligt.
 
Vem vågar vara företagare i Umeå, om man riskerar offentliga angrepp från högsta kommunledningen gång på gång?
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.