Många möten idag…..och två brandlarm hittills

Idag är det full fart från morgon till kväll med sammanträden. Vi började i morse med LAKO (samarbetsorgan mellan kommunerna i länet och landstinget), nu pågår styrelsemöte med Regionförbundet Västerbotten och dagen avslutas senare med regionråd för Umeåregionen (Umeå med kranskommunerna).

 
Generellt är det bra att träffas och diskutera igenom saker och ting, likaså också under informella former. Men jag hävdar bestämt att vi måste bli bättre på att utnyttja ny teknik, inte minst med tanke på de långa avstånden i länet. Tänk vad mycket tid och pengar som skulle kunna sparas om vi kunde ha videokonferenser (eller varför inte telefonkonferenser) i vissa fall. Likaså skulle miljön bli en vinnare om vi kunde spara in på alla dessa bilresor som politiker och tjänstemän måste företa sig. Men tyvärr är det en utbredd konservatism som härskar på många ställen.
 
Avslutningsvis läste jag att socialdemokraterna nu går framåt i opinionen. Förvisso ifrån rekordlåga nivåer. Det understryker bara att valet 2010 kommer att bli jämnt och tufft. Ett år kvar nu!

Just ja, vi har för övrigt hunnit bli avbrutna två gånger hittills av brandlarm på Folkets Hus och har fått utrymma byggnanden båda gångerna. Men det verkar ha varit falsklarm.

En kommentar

  1. leif

    Återigen börjar Aftonbladet spika igen kistan för dom blå. Hur tror ni att borgarna skall kunna behålla makten när ni plågar sjukskrivna med försäkringskassan som ni gör? Skulle vara intressant att höra vad ni tänker. Men troligen har ni planen att inte säga något alls, tiga ihjäl det hela och låta dom svaga få betala för eran arbetslinje. Nåväl, en dag är ni där själva, om ni har tur har ni ändrat er uppfattning eller så finns det en ny regering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.