Jodå, jag ställer upp med en tusenlapp!

Nu har Holmlund (S) på sin blogg utmanat mig om att privat stötta UIK i föreningens svåra situation. 1000 kr. Om tillräckligt många gör det så kan föreningens räddas.

 
Jag svarar JA på den utmaningen.
 
UIK är ett fantastiskt varumärke för Umeå och det är svårt att hitta bättre marknadsförare av vår stad. När man träffar folk från andra delar av landet så kommer UIK snabbt på tal. Det vore oerhört synd om föreningen gick omkull.
 
Umeå kommun har fått förfrågningar, liksom många andra aktörer, om man kan gå in och ytterligare stötta UIK.
 
Själv träffade jag representanter för föreningen i förra veckan och diskuterade läget. Men kommunen har också en tuff situation ekonomiskt och ska behandla alla föreningar lika. Det är svårt att se hur kommunen skulle kunna mäkta med sådana åtaganden när det är många föreningar som har det tufft ekonomiskt.
 
Men vi kan göra något som privatpersoner.
 
Genom att skänka en tusenlapp drar jag mitt strå till stacken. Nu hoppas jag att fler gör det. Kom igen nu Umeå!
Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Umeå IK:s fotbollsdamer har gjort så mycket PR för Umeå genom åren att jag som skattebetalare tycker att kommunen ska stötta UIK ekonomiskt på något sätt, förmånligt lån eller ett PR-belopp i efterhand, givetvis med krav på att vara noggrannare med ekonomin. Ifall Umeå kommun snarast avbryter bad/sim-planeringen på Nanna och flyttar 50:an till IKSU, så sparas så många miljoner kr i drift att ett miljonbelopp till UIK:s damfotboll räcker gott och väl till. Det är viktigt att kommunen sköter ekonomin så klokt som möjligt, då blir det pengar över till alla föreningar i Umeå.

  2. Bjarne

    Urban: Om du som skattebetalare tycker att detta är ett så pass viktigt ändamål, varför skänker du inte en slant själv då? Alla andra skattebetalare kanske inte delar din uppfattning, och varför skall deras pengar gå dit då?

    Och ang. argumentet om att ifall bara kommunen sköter sin ekonomi så blir det pengar över till föreningarna? Men ursäkta, du menar väl ändå att det blir pengar över av skattebetalarnas inbetalda skatter, dvs. pengar som kommunen borde betala tillbaka till skattebetalarna. Sedan kan de välja att stötta vilka föreningar de vill.

    För en gångs skull har Holmlund (S) kommit med en vettig idé, nämligen att utmana medborgarna att skänka en slant.

  3. Mats

    Anders jag tycker det är bra att du drar ditt strå till stacken – det kallas SOLIDARITET – hoppas att du och dina allinsbröder i hela landet också kan inse vad Solidaritet är och hjälpa alla pensionärer som också har en svår situation som UIK:s damer.

    Utjämna skattesystemet så att alla inkomster värderas lika – nuvarande arbetsinkomster och tidigare intjänade arbetsinkomster – varför göra skillnad???

    Är det bara högerprinciper eller är det en återbetalning till era bidragsgivare??

  4. LP

    Anders, jag hoppas att du inte missar detta tillfälle i att visa upp Holmlunds motsägelsefulla och hycklande uttalande om UIK och kommunalt stöd. Läs Holmlunds inlägg en gång till och byt ut UIK mot Saab eller Volvo lastvagnar och ordet förening mot företag så har du en text som skulle kunna vara skriven av Maud Olofson som Holmlund i inlägg efter inlägg har kritiserat för att inte ha gått in med pengar i Saab och inte gett transportstöd för Volvo lastvagnar i Umeå.

    Behandlar Holmlund alla lika? Pytsan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.