Mona Sahlin inne på farlig väg

Sverigedemokraterna lyckas bra i flera opinionsmätningar, men man ska inte glömma att det ändå är en bit kvar till valet då det avgörs.

I många andra delar av Europa har man gjort misstaget att alla etablerade partier går in i vilka konstiga samarbetskonstellationer som helst bara för att hålla undan missnöjespartierna. Och vad har resultatet blivit av det? Jo, då har missnöjespartierna framstått som det enda alternativet till "etablissemanget" och blivit ändå populärare bland folket.

Idag kräver Mona Sahlin en bred blocköverskridande majoritetsregering om varken Alliansens eller de rödgröna får majoritet efter valet. Det är inte så vettigt, inte minst av de erfarenheter man har i resten av Europa med den strategin. Ser att en statsvetare kommer med samma kommentar i dagens DN: "Det gäller att hålla fast vid den grundläggande konflikten i Sverige som är mellan höger och vänster. Om man skapar en blocköverskridande allians så gynnar det Sverigedemokraterna."

S-regeringar har tidigare under olika perioder styrt landet i minoritet, och självfallet kan även en Alliansregering eller det rödgröna blocket styra i minoritet om sd skulle få en vågmästarroll.

Men för allt i världen – gör inte martyrer av Sverigedemokraterna.

Vi som finns på den borgerliga sidan ska göra allt i vår makt för att även fortsättningsvis ha en stabil Alliansregering i majoritet efter valet 2010.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Pelle

    En stabil alliansregering pratar du om – er sittande regering har aldrig varit stabil utan LABIL.

    Med C och KD på väg ur riksdagen så är en majoritetsregering med de röd/gröna det som troligaste efter valet 2010.

    Skulle det vara ett jämviktsläge efter valet så är jag helt säker på att de ”makthungriga” högerpartierna tar indirekt eller direkt stöd av SD oavsett vad ni säger idag – det gjorde ni 1991 också!

  2. lf

    Nu närmar sig julen.Vad tycker du? Skall vi äta julskinka från gårdar som missköter sig? Du som är frispråkarnas apostel.Vad tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.