Arbetet för renare luft i centrala Umeå

Umeå får god reklam i senaste numret av Dagens Samhälle.

I ett tvåsidorsuppslag berättas om flera av de åtgärder som påbörjats för att nå en bättre luftmiljö i centrala Umeå med omnejd. Umeå kommun har som bekant antagit ett ambitiöst åtgärdsprogram för att komma tillrätta med luftkvaliteten. Några av de åtgärder som lyfts fram i artikeln är upphandlad miljöbilpool, satsning på att få fler umebor att ta cykeln eller åka buss istället för bilen, utbildning i ecodriving m.m.

Det finns ju de som hävdar att det knappt görs något för att förbättra luftkvaliteten, och att det inte bedrivs något miljöarbete av vikt i Umeå.

De borde läsa Dagens Samhälle.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Men att dra in ett äventyrsbad, den enskilt mest personbils- och utflyktsbussalstrande anläggningen mitt i luftmiljö-ovänlliga del i Umeås centrum, blir att obegripligare.
    Än mer svårförståeligt är att det nu är privata badintressenter som ska lösa P-problemen enligt det avtal som Umeå kommun genom Närings- och planeringsutskottet slöt i december i fjol.
    Det Umeå kommun under åratal utrett, men inte klarat av, det menar Umeå politiker att ”badföretag” kan lösa. Detta känns inte helt seriöst.
    Nannabadplaceringen är och förblir ett felaktigt politiskt beslut. Lufmiljöproblemen bekräftar detta.

  2. Martin

    Genom att ha badhuset centralt finns ju möjlighet att minska transporterna med bil i centrum. Inget annat ställe har bättre tillgänglighet med kollektivtrafik eller cykel. Alla externa köpcentrum och liknande anläggningar är det som genererar mest transporter i ett urbant samhälle. Placeringen av badhuset är helt rätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.