Beklagligt om Björklöven

Nyheten igår om att Björklöven AB begärts i konkurs slog igenom med full kraft.

Trots ansträngningar in i det sista från styrelsens sida, så lyckades man inte få ihop de miljonsummor som krävdes.

 Nu väcks bl.a. frågan om vad de politiska partierna har gjort för att rädda Björklöven, och om man gjort tillräckligt. Jag kan bara konstatera att Umeå kommun genom åren ställt upp på olika sätt för Björklöven – och där har vi moderater varit delaktiga.
 
Ett tråkigt slut på en lång och mödosam process.
Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. leif

    Näe frågan är inte vad politikerna gjort för Björklöven. Frågan är vad politikerna gjort för fel när inget idrottslag i Umeås historia har klarat ekonomin när det börjar bli lite pengar med i bilden. UFC, UIK, Björklöven, Dalen hänger inte med längre, Basketlaget som las ner. Finns säkert fler exempel.

    Varför blir det såhär i Umeå. Är alla ekonomiskt inkompetenta eller beror det på något annat?

  2. TC

    Varför kan inte Umeå Energi placera många turbiner på botten av Umeälven för att producera el o då kunna bli som Skellefteås Skellefteå Kraft som har elkunder över hela landet o gott om pengar att satsa på att sponsra hockey o Umeå kunna få eldrivna trådbussar? Innebandy kan faktiskt ersätta Björklöven i en evenemangsarena för vi har ju både IKSU o Dalen i landets högsta serier o båda lagen skulle faktiskt kunna dra fullsatt arena OM dena placeras på Hamrinsberget med gångavstånd till studentbostadsområdena. Äventyrsbadet ska givetvis placeras vid arena för att kunna värmas av överskottsvärmen

  3. Sportmamman

    Polititikerna har väl gjort massor för löven! Men när föreningarna bränner pengar utan att ha koll på ekonomin så hjäper inget. Hur kan styrelsen backa galna 10 miljoner utan att ha någon kan säga annat än att de har misskött sig gravt? Andra företag/föreningar drar åt svångremmen och ser till att bromsa utgifterna innan man konkar.

  4. kommunalskatten

    Är det inte dags att utreda hur mycket Löven kostat Umeå kommun och kommunmedborgarna? Kunskapen behövs bl a för att undvika liknande kommunala felsatsningar i framtiden. Den sk multiarenan oroar, för där finns likheter ifråga om upplägg och aktörer. Till sist, är det överhuvudtaget lagligt att donera kommunala miljoner, subventionera lån mm, till ett aktiebolag som Björklöven?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.