Nydalastugornas framtid

Vid gårdagens sammanträde beslutade socialdemokraterna och vänsterpartiet att ändra inritkningen på planeringen för Nydalaområdet beträffande framtiden för de s.k. Nydalastugorna. Detta kan läsa om i dagens tidningar.

När planförslaget nu går ut på utställning, så är deras förslag att bara omkring 18 stugor ska få vara kvar. 18 av 64 alltså. Dessa skall koncentreras till en viss del av sjön. Och alla ska ägas av kommunen! Inga privata fritidsstugor ska alltså få vara kvar runt sjön.

Från Alliansen har vi försökt hålla en pragmatisk hållning. Alla stugor kommer inte kunna finnas kvar och vissa har tyvärr förfallit så mycket att de kanske inte går att rädda. Men vi har varit överens om att stugorna bidrar till en mycket positv miljö kring Nydalasjön.

Men med S/V-förslaget så är det dödsstöten för de flesta stugorna och det var ju inte avsikten när arbetet med Fördjupningen för Nydalaområdet påbörjades. Men än är sista ordet inte sagt kring Nydalastugornas vara eller inte vara.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.