Twitter överlägsen nyhetsförmedlare

Sent ikväll står det nu klart att den person som gripits för skjutningen på SSU-lägret är en inhemsk norrman. Dödsiffrorna förväntas stiga. Mycket är oklart men vi lär väl få veta mer imorgon och kommande dagar.

Tänkte bara göra en kort annan reflektion.

Återigen visar sig twitter vara den bästa nyhetsförmedlaren när det sker dramatiska händelser. SVT, TV4 och andra har ingen chans att mäta sig med det nyhetsflöde som kommer på twitter, minut för minut. Vi har kunnat se samma sak tidigare, exempelvis vid upproret i Egypten. Twitter är helt enkelt överlägset. Pluspoäng till VK som lade upp en länk på ett tidigt stadium för att kunna följa nyhetsrapporteringen via twitter.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Alejandro Caviedes

    Att socialdemokrater, kommunister och fackföreningsfolk förföljs i länder som Colombia är vida känt. Norge som, liksom Sverige, var skonat fran detta, börjar drabbas av terror. Vid de hÄr tillfällen brukar populisterna förespraka inskränkningar i demokratiska fri- och rÄttigheter, med kampen mot terrorismen som ursäkt. Men, som Stoltenberg papekar, sa Är svaret pa valdet mer demokrati och mer öppenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.