Snusförbud – nej tack!

Jag ser att Lennart Holmlund ikväll försöker blanda bort korten på sin blogg. Det har han all anledning att göra. Han vet hur det gick sist de försökte nämligen.

VK har inte ljugit apropå snusfrågan – tvärtom.

Idag fanns det ett förslag om att i verksamhetsplanen för kommunstyrelsen skriva in införandet, inte bara av rökfri arbetstid, utan även tobaksfri arbetstid. Det vill säga ett förbud även mot att snusa på arbetstid. Den tobaksfria arbetstiden skulle då införas 2013.

Alltså precis samma förslag som var aktuellt för två år sedan.

På sammanträdet, när det var dags att gå till beslut, yrkade jag avslag på förslaget om tobaksfri arbetstid från 2013. Socialdemokraterna ändrade då snabbt förslaget, och strök årtalet 2013 men lät iövrigt förslaget vara kvar.

Det visar bara hur ömtålig frågan är.

Så resultatet efter dagens sammanträde blev att målet för Umeå kommun fortfarande är införandet av snusförbud för alla anställda inom kommunen, men tidpunkten är inte längre fastställd. Det kan altså bli när som helst – 2012, 2013 eller kanske 2015. Vem vet?

Frågan avgörs slutgiltigt vid kommunstyrelsens sammanträde om två veckor. Tills dess hoppas jag att fler partier har anslutit sig till moderaternas linje om att yrka avslag på förslaget. D.v.s. en upprepning av vad som hände för två år sen. Då tog det bara fyra dagar så hade ALLA partier svängt efter den folkstorm som blossade upp.

Nu har vi två veckor på oss att få socialdemokraterna på bättre tankar.

Det stavas SUNT FÖRNUFT.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.