Ingen bra reklam

I fredag svar jag förbi och pratade lite med Helmer Holm, som inom en snar framtid riskerar att bli av med sin möjlighet att sälja korv i centrala Umeå då han inte accepterar att använda den enhetliga kommunala korvvagn, som framöver kommer att vara ett krav för att få sälja korv där.

Jag har skrivt om detta tidigare, men nöjer mig nu med att bara upprepa vädjan till Tekniska nämnden: Ompröva beslutet om krav på att använda de kommunala korvvagnarna och försök istället hitta en smidig lösning som kan accepteras av alla parter.

Det här kommer att innebära ännu mer dålig reklam för Umeå inför kulturhuvudstadsåret. "Nu rensas allt, som inte ser ut på ett enligt kommunen bestämt sätt, bort". "Likriktning och enhetlighet" är Umeå kommuns nya slogan?

Som sagt – det är inte försent att tänka om.

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Lisbeth

    Ta istället bort alla korvvagnar och kebabvagnar! Ser inte klokt ut när man går genom stan med alla dessa vagnar. Om kommunen istället skulle bygga kiosker som såg likadana ut så skulle det se bättre ut än idag. Att en korvgubbe skall få bestämma hur det skall se ut är bara pinsamt!

  2. hej

    Jag måste bara påpeka att Moderaterna i nuläget är emot att riva upp beslutet om de nya korvvagnarna. Detta trots Anders Ågrens och Stefan Nordströms utspel till stöd för Helmer.

  3. Max

    Kan vi sluta blanda ihop socialism och diktatur? Jag kan förstå om ni alla är för korkade, men sluta lyssna på borgare som använder ”socialism” som ett skällsord. Läs på lite istället, bilda eran egen uppfattning och ni kommer att förstå varför socialism är bra!

    Socialism har ingenting med att tvinga nån korvgubbe att byta vagn.

  4. Maria Skiddi

    När man diskuterar det ”svarta”-”vita” laget- kan det vara bra att lyssna – läsa på om allas lika värde, rätt att välja. Än om det bara handlar om en korvvagn.

    diktatur och socialism i sin ultimata utvecklade form är equal.

  5. lf

    Vad är det som hindrar dig från att komma med ett vettigt förslag till lösning.
    I denna fråga kan inte tekniken vara ett hinder,och då kan du komma med förslag.
    Men då det gäller att göra sig populär då tar man till vilka knep som helst.
    Gå till Helmer och ni kan säkert komma med ett förslag.
    Ni två kan lösa denna fråga och komma till fullmäktige med ett förslag som alla gillar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.