Ett fördjupat samarbete i Umeåregionen

Igår hade vi sammanträde med regionrådet för Umeåregionen. Vi höll till i Vindeln. Började med lunch på Hotell Forsen och man var ju bara tvungen att gå ner till VIndelälven och fota lite. Det är en häftig känsla att stå där och titta och lyssna till den mäktiga brusande älven.  Därefter vidare till kommunhuset för att gå igenom ärendelistan. På plats var kommunledningarna, bestående av kommunstyrelsens ordförande och främste oppositionsföreträdaren i resp kommun, samt kommunchefer och andra föredragande tjänstemän.

Det som väckte mest skratt under dagen var nog när Ulla-Maj Andersson (S) från Nordmaling innan sammanträdet högtidligt lämnade över två kvastar, en blå till mig och en röd till Holmlund, men uppmaningen att "sopa fram för egen dörr innan..". Detta med anledningen av vårens utspel och kommentarer mellan Umeå och Nordmaling.

Men det är nu historia. Vi går vidare med samverkan i Umeåregionen och ser hur vi ska kunna fördjupa samarbetet på en rad områden. Det gamla samarbetsavtalet ska utvärderas och ett nytt samarbetsavtal skall tas fram. Tillsammans blir vi starka.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.