Ökat stöd till BRIS i Umeå

Den här gemensamma Alliansinsändaren hade vi införd i fredagens Folkbladet. Lägger som vanligt ut publicerade insändare även på bloggen.

 

Öka stödet till BRIS i Umeå
BRIS (Barnens Rätt I Samhället) är en ideell organisation som bedriver en mycket angelägen verksamhet och fungerar som ett stöd genom att hjälpa barn och unga som mår dåligt och aktivt söker samtalsstöd själva. BRIS är en länk mellan barn, vuxna och samhället.
Vid den årliga presentationen av BRIS-rapporten – som många av oss lokalpolitiker deltog vid i februari – framkom det att Umeå kommun inte ger BRIS det stöd man generellt äskar och oftast får av kommunerna runt om i landet. Det sänder dåliga signaler.
Alliansen i Umeå vill stötta denna betydelsefulla verksamhet och de utsatta barn som behöver en vuxen person att prata med. I en motion till kommunfullmäktige har vi föreslagit att Umeå kommun bör höja stödet till BRIS. Det handlar i sammanhanget om små summor, men det är för en väldigt viktigt verksamhet i Umeå.
Vi är glada att det nu verkar bli en bred politisk enighet kring vårt förslag. Frågan avgörs dock slutgiltigt vid kommunfullmäktige den 27 augusti.
Anders Ågren, kommunalråd (M)
Britt-Marie Lövgren, gruppledare (FP)
Mattias Larsson, gruppledare (C)
Veronica Kerr, gruppledare (KD)

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.