Slut med kränkande test

Läser på vk.se att Umeå kommun och dess anlitade konsultföretag nu upphör med bedömningen av arbetsförmåga utifrån de personliga frågor som väckt så mycket uppmärksamhet och upprördhet..

Ja, det var ju ett bra besked. Allt annat hade varit oacceptabelt. Kränkande är förnamnet, på de frågor som ställts.

Vad har de anställdas sexliv för koppling till arbetsförmågan på arbetsplatsen att göra????

Det var mycket positivt att VK uppmärksammade testet, så att fler blev medvetna om dess förekomst. Det ledde också till att kommunen under dagen snabbt agerade och förklarade att man inte längre skulle genomföra dylika integritetskränkande test.

Men det som gör mig bekymrad är att ingen har reagerat över det här tidigare. Är det inte någon som har sett vilka frågor som ställts till våra anställda, och reagerat över det uppenbart olämpliga? Eller har man sett det, men inte tyckt att det var fel?

Det lämnar en bitter eftersmak.

Ola Nordebo formulerar det på ett slagkraftigt sätt på sin blogg.

 

En kommentar

  1. kommunanställd

    Det mest skrämmande är ju att de fackliga organisationerna under MYCKET lång tid har påtalat detta.

    Varför görs inget förän media får nys om saken? Varför backar personaldirektören först när hon får frågor från VK, när hon inför de fackliga organisationerna kraftigt försvarat saken under långvarig tid? Hur ser du som arbetgivare på det?

    Jag förutsätter att Moderaterna i och med detta anser att personaldirektören har förbrukat sitt förtroende. Allt annat än hennes avgång är en skandal som kommer falla tillbaka på samtliga politiska partier i fullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.