Moderaterna framåt i Västerbotten

Förra veckan kom SCB:s stora partisympatiundersökning, även med regionalt nedbrutna siffror. Blev intervjuad av VK om detta och den artikeln (bilden ovan) konstaterade att Västerbotten är fortsatt rött. Helt korrekt, så är det och så har det varit under lång, lång tid. Varför norrlänningar generellt röstar mer åt vänster har även forskare tittat närmare på. Det har varit ett något märkligt faktum då värderingarna och uppfattningar i sakfrågor inte skiljer sig nämnvärt från de uppfattningar ch värderingar som finns i södra delar av landet. En teori är att de norrländska väljarna röstar mer av tradition och hävd, än de som bor längre söderut. Värderingsmässigt inga skillnader alltså, men i röstandet skiljer det sig helt uppenbart.

Vi moderater ska fortsätta jobba hårt för att fler i Västerbotten vågar ta steget och bryta med gamla uppfattningar om hur man "måste" rösta om man råkar bo i norr. Steg för steg har moderaterna som parti vuxit, också i norra delarna av landet, även om framgångarna här har varit blygsamma jämfört med andra delar av landet. Dags att bryta den isen i valet 2014.

Med det går jag över till det positiva i mätningen. Den stora förändringen – och den egentliga nyheten – i SCB-mätningen var att Moderaterna gck framåt med över fyra procent medan Socialdemokraterna rasade med över nio procent. Värt att poängtera.

Allt avgörs dock av hur västerbottningarna röstar i september 2014. Vill de ha ett parti som bryr sig om hela länet så är Moderaterna deras parti!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.