Umeåregionen växer med Övik

De senaste dagarna har vi kunnat läsa om att Örnsköldsviks ambition att bli fullvärdiga medlemmar av samarbetet inom Umeåregionen nu kommit ett steg närmare. Politiskt beslut är taget i Örnsköldsvik om att ansöka om medlemskap.  Det är en glädjande läsning – frågan kommer nu upp på regionrådet med Umeåregionen den 22 februari. Alla sex kommuner i Umeåregionen – Umeå, Vännäs, Robertsfors, Nordmaling, Bjurholm och Vindeln – är dock positiva till att Örnsköldsvik ansluter sig, då vi tidigare gemensamt har beslutat att bjuda in Övik.

Örnsköldsvik kommer dra nytta av samarbetet inom Umeåregionen, och Umeåregionen kommer att dra nytta av att Övik – med sina 55.000 invånare – nu blir en del av samarbetet. Vi blir en starkare aktör även på den nationella arenan.

För mig som kommer från Örnsköldsvik – jag började med politik där en gång i tiden, och invaldes i Öviks fullmäktige år 1991 – så är detta onekligen en speciell känsla. Den här frågan har legat mig varmt om hjärtat länge och det känns kul att kunna bidra till att det nu blir verklighet.

Samarbetet mellan kommunerna inom Umeåregionen är ett jordnära och konkret samarbete, för att bl.a. förbättra servicen till kommuninvånarna (oavsett vilken sida av kommungränsen du råkar bo i). Du kan läsa mer om det HÄR.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.