Nu är beslutet taget om Örnsköldsviks medlemskap

I fredags hade vi regionråd med Umeåregionen i Vännäs. Ett av ärendena var Örnsköldsviks ansökan om att få bli medlem i Umeåregionen.

Alla sex kommuner sa JA, så nu utökas Umeåregionen med en medlem.

Att det skulle bli så har varit känt än längre tid men det känns ändå bra när det formella beslutet också är taget. Örnsköldsvik kommer dra nytta av samarbetet inom Umeåregionen, och Umeåregionen kommer att dra nytta av att Övik – med sina 55.000 invånare – nu blir en del av samarbetet. Vi blir en starkare aktör även på den nationella arenan. Samarbetet mellan kommunerna inom Umeåregionen är ett  konkret samarbete, för att bl.a. förbättra servicen till kommuninvånarna (oavsett vilken sida av kommungränsen du råkar bo i). Du kan läsa mer om det HÄR.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.