Fortsatta satsningar utan skattehöjningar

Igår presenterade Alliansens fyra partiledare delar av innehållet i den kommnade ekonomiska vårpropositionen. Den innehåller åtgärder som ska ytterligare dämpa krisens effekter. Den ekonomiska oron i omvärlden fortsätter  ju att påverka Sverige med ökad arbetslöshet som följd.

Som vanligt kommer det kritik från vänsterhåll om att det är för lite, och för sent. Man skulle önska att de nån gång lyfte blicken och tittade ut över Europa. I Sverige fortsätter vi satsa – på många andra håll är det tuffa skattehöjningar och dramatiska nedskärningar som sker istället.

Vad innehåller då den kommande satsningen från regeringshåll? För det första en satsning på utbildning, som görs med 12 400 extra platser under både 2013 och 2014. För det andra omfördelas medel inom infrastrukturområdet, vilket möjliggör att ytterligare 700 miljoner kronor kan satsas på drift och underhåll av järnväg under 2013. För det tredje så föreslås förstärkta insatser för regional tillväxt. Totalt satsas ca 3 miljarder kronor varav den större delen under 2013.

Ni som hänger med i det politiska debatten vet att regeringen i I budgeten för 2013 satsade hela 23 miljarder kronor som skulle förbättra de långsiktiga förutsättningarna för fler jobb. Nu kommer således ytterligare åtgärder för att möta krisen och motverka att arbetslösheten biter sig fast.

 

 

En kommentar

  1. lf

    Men du kan ju i all evighet bolla med siffror och satsningar.
    Svenska folket är trött på denna sifferlek.
    Arbetslöshetsstatistiken visar att arbetslösheten ökar.
    Eller har du nån annan statistik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.