Oacceptabla hot

Moderate riksdagsledamoten Edward Riedl skrev igår på sin blogg om de hot och trakasserier han och hans familj har blivit utsatta för.

Det är helt j-a oacceptabelt att sånt här förekommer. Tyvärr har hoten för många politiker blivit mer eller mindre vardag, vilket även Edward vittnar om. Tillslut blir man så luttrad att det extrema blir vardagsmat. Och då har det gått alldeles för långt!

Många förtroendevalda är utsatta för olika former av hot. Det visar de undersökningar som genomförts med jämna mellanrum. Helt uppenbart är denna utveckling ett hot mot demokratin. Politiker som tvingas till tystnad, politiker som tvingas hoppas av sina uppdrag av rädsla för vad som annars kan inträffa.

Såväl Mattas Larsson (C) som Peder Westerberg (FP) skrev på sina bloggar och lyfte även den viktiga frågan om vem som egentligen ska vilja bli politiker, när man riskerar att utsättas för sånt här. En relevant fråga. Att ta på sig uppdrag för det allmännas bästa, bara för att drabbas av hot, trakasserier, förtal och annat som tack. Här måste det demokratiska samhället reagera med kraft!

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Leif

  När det gäller hot mot politiker så skulle jag gissa att det förekommer då människor anser att dom inte gör sitt för allmänhetens bästa. Ungefär som er politik.

  För den skulle blir det ju inte acceptabelt, men förståelsen att desperata personer gör desperata saker är en viktig del i sammanhanget.

 2. lf

  Jag tillhör den del av befolkningen som är mycket kritisk mot er politik.Ökande klyftor anser jag är helt fel.Vi skall inte gå tillbaka till 30-talet.
  I de flesta undersökningar har det visat sig att när samhället delas till vi och dom då uppstår problem.
  I fattigdomen uppstår hat.Och det är det vi ser nu,främst i de sociala medierna.
  Men jag tillhör den gruppen som anser politik skall diskuteras i de forum som är legala.
  Jag tar kraftigt avstånd från de som kommer med fysiska hot mot politiker och deras familjer oavsett politisk tillhörighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.