Klotter kostar skattebetalarna i Umeå stora summor i onödan

bild

I dagens Folkbladet skriver jag på insändarsidan om det meningslösa med klottrandet, som kostar skattebetalarna i Umeå stora summor pnegar i önödan. Pengar som hade kunnat användas till annat. Bifogas nedan:

 

Klotter kostar stora summor pengar

När jag på tisdagsmorgon kom cyklande till stadshuset såg jag att någon/några hade klottrat på stadshuset. Även i tunneln under Västra Esplanaden var det rejält nedklottrat, liksom på andra fastigheter som jag har sett. Det är så oerhört onödigt.

Utöver att det är ett brott att förstöra annans egendom, så kostar det skattebetalarna mycket pengar att sanera väggar och laga efter klotter, inte bara i det här fallet utan generellt över hela staden. Umeå är hårt drabbat av klotter och annan skadegörelse, vilket vi diskuterade för inte så länge sedan i vårt lokala brottsförebyggande råd.

Tänk vad trevligt det hade varit om pengarna hade kunnat gå till något positivt och vettigt istället för att städa upp efter klottrare? Pengarna som används för att bekosta sanering hade kunnat användas till betydligt bättre saker!

Anders Ågren

Kommunalråd (M)

Umeå

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.