Dags för ett modernt och pragmatiskt ledarskap i Umeå

bild

 

 

Idag finns jag på plats vid moderaterna monter i Nolia för att diskutera politik. Vi har haft full fart i vår monter under hela mässan med många som har tittat förbi och stannat till. Nya medlemmar har tillkommit. Idag kommer jag även att tillsammans med mina gruppledarkollegor i Alliansen vara på Nolia för att kampanja för maktskifte i Umeå vid valet 2014.

Umeå har de senaste 19 åren styrts av socialdemokraterna, men i valet om ett år är det onekligen hög tid för förändring. Moderaterna i Umeå utmanar socialdemokraterna på allvar och vår ambition är att denna gång vinna över väljare direkt från (S).  Historiskt så brukar Allianspartierna i vår kommun ”byta” väljare mellan varandra vid valen, medan (S) sitter kvar i orubbat bo. Så blev det också i valet 2010, där M gick fram på bl.a. centerns bekostnad. Den trenden ska vi nu bryta.

Umeå är utan tvekan en bra stad att leva i, men samtidigt är det mycket som kan bli bättre. Kom gärna förbi med just dina synpunkter och idéer om vad som kan göras annorlunda eller bättre.

Nu har så Holmlund meddelat att han inte kandiderar som S-namnet till kommunstyrelseordförandeposten. I dagens tidningar redogörs för några av de kandidater som vill bli hans efterträdare. Namnen var de väntade. En sak är säker. Det stundar en vänstervridning av socialdemokraterna i Umeå. Varje epok kommer till ett slut. Ett för långt maktinnehav riskerar att leda till stagnation och en nöjdhet med sakernas tillstånd. Det är helt uppenbart att detta har skett inom dagens styrande socialdemokrati. Tyvärr har (S) i Umeå politiskt gått flera steg åt vänster, och befinner sig inte längre i den politiska mittfåran. Tvärtom har de under sitt samregerande med Vänsterpartiet blivit mer hårdföra ideologiskt. De vill införa 6-timmars arbetsdag, de vill begränsa umeåbornas möjlighet till valfrihet, ser mer negativt på företagande  m.m.  Välstånd och välfärd skapas genom arbete. Vi behöver arbeta mer i Sverige, inte mindre. Nu har sossarna i Umeå ställt sig på samma sida som Vänsterpartiet i den kampen – och driver kamp för minskad arbetstid.

Det kommer att bli ett synnerligen spännande år i Umeås lokalpolitik.

Om detta kan vi nog alla vara överens. Valet i september 2014 står mellan de nya moderaterna och de gamla socialdemokraterna. Ett (S) som i Umeå mer och mer utvecklas till ett rent vänsterparti. Det är dags att vända blad även i Umeå. Moderaterna och övriga Allianspartier står redo.

Till alla väljare i Umeå som vill ha en politik förankrad någorlunda i det politiska mittfältet – och som förenar Umeanda, arbetslinje och ansvarstagande – varmt välkommen till Nya moderaterna!

 

2 kommentarer

  1. Krister

    ”Abele ställer sig också i sitt Sommarprogram frågande till arbetsklimatet
    inom den politiska världen där han menar att det saknas positivitet och empati.
    Han ser också att politiker istället för att komma på lösningar på de problem
    som finns ägnar all sin tid åt att hitta fel på motståndarna och deras idéer
    och bara säger det motsatta.”/Anton Abele (M) i P1 ”Sommar” 25jul13.

  2. Per A.

    Jag är själv _ordentligt_ less på (S) långa maktinnehav i Umeå, men med tanke på hur ofta lokala Allianser sålt ut bolag och verksamheter ägda av kommun eller landsting till underpris, så törs jag helt enkelt inte rösta på något av de borgerliga partierna. Jag tror inte att Umeåmoderater och Stockholmsmoderater är så olika.

    Det måste nog bli röd-grönt igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.